Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Dat Rusland al een tijdje mot heeft met Telegram is voor velen niet onbekend. Rusland wil graag dat de app verwijderd wordt uit de App Store. Apple heeft nog niet aan dit verzoek gedaan, maar heeft wel andere maatregelen genomen.

Sinds half april blokkeert Apple wereldwijde updates van de chat-app Telegram. Dit meldt de topman en oprichter van Telegram Pavel Durov. Durov zegt dat dit alles te maken heeft met de Russische autoriteiten. Hij zegt: "Sinds het moment dat de Russische autoriteiten Apple hebben gevraagd om de app uit de App Store te halen, staat het bedrijf ons niet meer toe om Telegram te updaten",

 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Strijd tussen Rusland en Telegram

Rusland heeft een aantal maanden geleden de oorlog verklaard aan Telegram. Volgens de Russische autoriteiten is Telegram een populair communicatiemiddel voor criminelen. Rusland wil inzicht in versleutelde berichten, maar Telegram weigert hier al maanden aan mee te werken. Een Russische rechter heeft vervolgens Telegram een blokkade opgelegd.

Durov geeft aan dat maar zeven procent van alle Telegram gebruikers in Rusland woont. Er hebben dus onnodig veel mensen last van een app die niet meer geüpdate kan worden. Durov geeft aan doordat er geen updates plaats kunnen vinden, de app niet meer voldoet aan de nieuwe Europese privacywetgeving. Telegram werkt op dit moment hard aan een oplossing zodat de app blijft voldoen aan de privacywetgeving.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.