Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De leukste spraakassistenten vergelijkingstest tot nu toe: welke assistent verstaat het best verschillende Engelse accenten?

Het is al vaker voorgekomen dat iemand de drie grootste spraakassistenten met elkaar vergeleek. Apple’s Siri komt er vaak goed vanaf, maar zal het in deze tekst ook het geval zijn? Eén ding is zeker: Siri ondersteunt veruit de meeste talen. Maar hoe zit het met accenten. Kan Siri goed een Engels sprekende Duitser verstaan en hoe zit het met bijna onverstaanbare Ierse accent? Wired nam de proef op de som en vergeleken de drie spraakassistenten met elkaar: Google Home, Amazon Echo en Siri.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

 

Lees ook: Flitsmeister signaleert flitsers nu op iedere Nederlandse weg

In de video worden acht verschillende accenten getest: Duits, Amerikaans, Schots, Iers, Japans, Brits, Italiaans en Australisch. Tijdens de testen worden vier vragen gesteld. Deze vragen zijn geen eitje en ook voor de deelnemers van de test echte tongbrekers. De eerste vraag luidt: Add Worcestershire sause to my shopping list”. Bij deze eerste vraag komt Siri als winnaar uit de bus. Bij de drie andere vragen doet Siri het net wat minder dan de Google Echo. Hierdoor komt de uitslag ook uit om een tweede plaats voor Siri en een eerste plaats voor Google Home. Amazon Echo komt het minst goed er vanaf met een laatste plaats.

Lees ook: Zo gebruik je de persoonlijke hotspot op je iPhone of iPad

Met de komst van de nieuwe Apple speaker verwacht ik dat Siri snel de andere spraakassistenten omver zal blazen. Naast een nieuw jasje zal Siri namelijk alle waarschijnlijkheid ook een software update krijgen en een betere microfoon.

Misschien een idee om na de presentatie van de Siri speaker een test te doen met Nederlandse dialecten?

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.