Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De apps Snapchat en Instagram hebben tijdelijk de Gif-functie uitgeschakeld. Reden hiervan: een racistisch gifje is ontdekt. De samenwerking tussen Giphy en Instagram en Snapchat is nu tijdelijk stop gezet.

Gebruikers van de apps kunnen vanaf vandaag geen gebruik meer maken van gifjes. Via Twitter werd de Instagram-oprichter Kevin Systrom op de hoogte gesteld van de ontdekking van de racistische gif. Kort daarop maakte Instagram bekend dat de samenwerking van Giphy, het bedrijf achter de gifjes, tijdelijk stop gezet wordt. Aan TechCrunch liet een woordvoerder van Instagram het volgende weten: “Dit soort inhoud verdient geen podium op Instagram. Tot de zaak is onderzocht schakelen wij de functie uit.”

Het gifje

Op het gifje werd de suggestie gewekt dat miljoenen doden veroorzaakt worden door donkere mensen die misdaden plegen. Het nummer dat in beeld kwam bleef stijgen doordat een aap aan een slinger draaien. Giphy heeft dit beeld direct verwijderd. Alle nieuwe bestanden die aangedragen worden aan Giphy worden inmiddels handmatig gecontroleerd door de medewerkers. Giphy geeft aan het voorval te betreuren. Het bedrijf wil graag excuses maken aan eenieder die zich beledigd heeft gevoeld door de gif.

 

Niet alleen Instagram en Snapchat werken samen met Giphy. Ook Facebook Messenger en Whatsapp werken samen Giphy. Wat de reactie wordt van deze bedrijven is nog niet bekend. Voorlopig staat Giphy dus alleen offline bij Instagram en Snapchat. Wanneer het weer mogelijk wordt om gifjes toe te voegen aan verhalen, is nog onbekend. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.