Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak je gebruik van de social media app TikTok? Push notificaties kunnen soms erg vervelend zijn. TikTok meldingen uitzetten is hier de beste oplossing voor. Hieronder lees je hoe je deze meldingen op je iPhone uitschakelt.

Dit moet je over TikTok weten

Tiktak is een social media app die vooral onder jongeren razend populair is. Je maakt korte video's met een lengte van 3 tot 15 seconden. Ook is het mogelijk om video’s in loops met een lengte van maximaal 60 seconden te maken. Gebruikers zien de video over het hele scherm, waarbij deze zich blijft herhalen. Het gaat voornamelijk om karaoke video's, daarom is deze app zo populair onder jongeren. Vanwege bepaalde inhoud is de TikTok app in bepaalde landen niet of gedeeltelijk toegestaan.

Dagelijks worden er 10 miljoen nieuwe clips op TikTok gemaakt. In 2019 had deze app 3 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit zijn er in 2020 in ieder geval een stuk meer.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

TikTok meldingen uitzetten

Zoals bij elke app verstuurt ook de TikTok app push notificaties. Bij bepaalde gebeurtenissen ontvang je een notificatie oftewel melding op je iPhone. Afhankelijk van je instellingen hoor je hier een geluidje bij of voel je de iPhone trillen. Een korte weergave van de notificatie is bovenaan in het meldingenvenster zichtbaar.

TikTok meldingen uitschakelen kan via de instellingen app van je iPhone. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Notificaties uitschakelen op de iPhone

TikTok meldingen uitzetten kan erg handig zijn, zo ontvang je niet de hele dag door pushberichten. Hier kan je soms stapelgek van worden. Notificaties uitschakelen via de instellingen werkt zo:

  • Open de instellingen app
  • Tik op berichtgeving
  • Scrol naar de TikTok app
  • Zet de schakelaar bij sta berichtgeving toe op uit (grijs)

Je ontvangt nu geen meldingen meer van de tiptop app. wil je geen meldingen ontvangen maar wél wanneer je je iPhone gebruikt? Schakel meldingen op het toegangsscherm en berichtencentrum uit.

TikTok meldingen uitschakelen via toegangsscherm

Vanaf besturingssysteem iOS 12 is het mogelijk om meldingen via het toegangsscherm uit te schakelen. Dit scheelt weer tijd, omdat je niet eerst de instellingen app hoeft op te zoeken. Zo schakel je TikTok meldingen via het toegangsscherm uit:

  • Open het toegangsscherm op je iPhone (veeg eventueel omhoog om berichtencentrum te openen)
  • Veeg een melding van de tiptop app naar links
  • Tik op beheer
  • Kies voor schakel uit

Opnieuw ontvang je geen meldingen meer van de tiptop app. Je kunt ook kiezen voor de optie lever stil af. Alle geluiden en trillingen zijn uitgeschakeld maar je ontvangt nog wel meldingen.

Instellingen pushberichten via TikTok

Je kunt TikTok meldingen aan- en uitzetten via de instellingen van je iPhone maar ook via TikTok zelf. Hier bepaal je van wie of wat je pushberichten wilt ontvangen. Je hebt de keuze om comments en reacties van mensen die je volgt te ontvangen, maar ook van mensen die je niet. Zo pas je dit aan:

  • Open de TikTok app
  • Tik op je profiel icoon
  • Tik rechtsboven op het tandwiel (instellingen)
  • Scrol naar het onderdeel accountinstellingen
  • Ga naar instellingen pushberichten
  • Pas je instellingen aan

Je ziet, TikTok meldingen uitzetten (en weer aanzetten) kan op verschillende manieren.

Privacy instellingen TikTok

Kijk je ook nog even naar de privacy instellingen binnen de TikTok app? Net als Facebook ligt ook deze app regelmatig vanwege privacy schendingen onder vuur. Met je openbaar profiel kan iedereen op jouw geposte video's reageren (en deze uiteraard ook bekijken). Bevatten jouw video's persoonlijke informatie, zet je profiel dan zeker niet op openbaar.

De privacy instellingen binnen TikTok vind je door rechtsonder op het profiel icoon te tikken. Ga vervolgens naar het instellingen icoon (tandwiel). Scrol nu naar het onderdeel privacy en pas hier je privacy instellingen aan.

Nog een tip: deel alleen video's waarvan je ook wil dat deze op het internet verschijnen. Houd er altijd rekening mee dat andere je video’s kunnen downloaden of met anderen delen, zelfs wanneer je privacy instellingen hoog staan. Anderen vinden altijd wel een manier om er met je video vandoor te gaan. Wees je hier bewust van en plaats daarom alleen video's die je over 10 jaar ook nog tegen wil komen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer