Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Voor veel gebruikers is batterijduur een probleem. Hoewel de iPhone 6s en SE tegenwoordig een onwijs goede batterij heeft kan deze na intensief gebruik snel leeg gaan. Bij het uitvoeren van de volgende tips zal de batterij ongetwijfeld langer mee gaan.

Het gebruiken van diverse batterijslurpende apps zoals Pokémon Go, Snapchat, Facebook en WhatsApp leiden tot snel leeglopende telefoons. Met deze tips & tricks zorgen wij dat jij aan het eind van de dag nog bereikbaar bent. 

Wanneer een iPhone scherm op volledige helderheid presteert kan dit enorm veel energie vragen. Als je langer van de batterij gebruik wil maken raden we je aan om de helderheid aan te passen naar 40 tot 50% van het maximum.

Bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

helderheid control centerHelderheid in het control center

Je hebt direct toegang tot de helderheid door het control center met een slepende beweging tevoorschijn te halen vanaf de onderzijde van het scherm.

2. Schakel locatievoorzieningen uit

Locatievoorzieningen is één van de grootste stille energieverbruikers. Door middel van locatievoorzieningen hebben apps op de achtergrond toegang tot jouw locatie. Je kunt locatievoorzieningen tijdelijk of permanent uitschakelen in de ‘Instellingen’ app » Privacy » Locatievoorzieningen.

locatievoorzieningen iphone

Locatievoorzieningen uitschakelen 

3. Laat apps niet verversen op de achtergrond

Het verversen van apps op de achtergrond kan veel energie kosten waardoor de batterij minder lang mee gaat. Schakel het verversen van apps op de achtergrond uit in Algemeen » Ververs op achtergrond.

Verversen op achtergrond uitschakelen

Verversen op achtergrond uitschakelen 

4. Zorg dat je de laatste iOS versie hebt

Updaten naar de laatste iPhone software is altijd belangrijk. Diverse updates zorgen er voor dat de batterij iets langer mee kan gaan. Update dus altijd naar de nieuwste versie! Geen idee hoe dit moet? Ga naar de ‘Instellingen’ app » Algemeen > Software-update. 

Lees ook: Safari sneller maken op iPhone

5. Schakel push-notificaties uit

Krijg je veel notificaties binnen van bepaalde apps? Binnen het menu ‘Berichtgeving’ in de instellingen kan je push-notificaties uitzetten.

Ook is het mogelijk om binnen WhatsApp een groep op stil te zetten voor 8 uur, 1 week of 1 jaar. Liever alle groepen stil? Dat kan je inschakelen in de instellingen van WhatsApp.

 

Meldingen van groepsberichten uitschakelen

Meldingen van groepsberichten uitschakelen

6. Schakel Wi-Fi buiten een Wi-Fi zone uit

De iPhone blijft vaak zoeken naar een Wi-Fi netwerk als W-Fi aanstaat. Schakel Wi-Fi gemakkelijk uit in het eerder genoemde control center door op het Wi-Fi icoon te klikken (tussen de Bluetooth en vliegtuigmodus knop in).

Lees ook: Zo maak je een oudere iPhone sneller

7. Vliegtuigmodus aanzetten

Je iPhone is bijna leeg maar je hebt ‘m straks nog nodig? Zet ‘m snel in vliegtuigmodus. Dit kan in het control center door op het vliegtuigicoontje te klikken. Je bent in vliegtuigmodus niet meer bereikbaar en je kan geen SMS berichten ontvangen en internet gebruiken maar het bespaart enorm veel batterij.

Wist je trouwens dat de iPhone een stuk sneller oplaadt in vliegtuigmodus? Bij deze!

8. Automatische vergrendeling aanzetten

Door het aanzetten van een automatisch slot zal je iPhone sneller in slaapmodus vallen en dit spaart de batterij aanzienlijk. Dit doe je via; Instellingen -> Algemeen -> Automatisch slot -> zet deze optie op 1 of 2 minuten.    

9. Apps automatisch updaten uitschakelen

De App Store staat standaard ingesteld op de functie om continu te kijken of apps geüpdatetmoeten worden. Dit kun zuigt veel batterij en is niet optimaal om lang met je batterij te doen.  Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Ververs apps op achtergrond. Je kan er voor kiezen om er een paar uit te zetten of allemaal tegelijk.

10. Visuele effecten uitschakelen

De laatste iPhone generaties beschikken over diverse visuele effecten zoals het parallex effecten. Deze effecten zorgen ervoor dat apps bewegen en zo een 3D effect krijgen. In eerste instantie totaal niet nuttig en dus misbaar. Ga naar instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> druk op ‘verminder beweging’. 

visuele bewegingen uitschakelen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer