Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Toen de eerste iPhone uitkwam, wisten nog maar weinigen het. Deze telefoon zou een grote invloed hebben op het hedendaagse leven. Het gebruik van de iPhone is da laatste jaren ook alleen maar toegenomen. Het innovatieve design en het grote aantal apps maakte de telefoon uniek. Tegenwoordig is een iPhone meer een kleine computer dan een telefoon. Wat weinigen echter in de gaten hebben, is dat je je iPhone dan ook moet beveiligen alsof het een computer is. Hier volgen een aantal tips!

Gebruik voor je iPhone een VPN iOS

Een VPN is allereerst aan te raden om je nieuwe iPhone te beveiligen. Het installeren van een VPN brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee, ook als het om andere aspecten gaat. Om te beginnen zorgt een VPN-verbinding ervoor dat de data die je met je iPhone verzendt en ontvangt, versleuteld is. Daardoor hebben hackers geen toegang tot jouw data.

Daarnaast wordt je locatie verborgen, waardoor hackers niet kunnen zien vanwaar jij data verzendt en ontvangt. Het verbergen van je locatie geeft je ook de mogelijkheid om content te raadplegen die je normaliter niet zou kunnen raadplegen in verband met je locatie in een ander land. Je telefoon neemt namelijk de locatie aan van de server waarmee deze verbinding maakt, zodat je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid hebt om content uit Amerika te bekijken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Twee-factor authenticatie

Ook twee-factor authenticatie is belangrijk om je iPhone te beveiligen. Gebruik daarom ook twee-factor authenticatie op je Apple ID. Doe je dit niet, dan heeft een hacker aan alleen je wachtwoord genoeg om je Apple ID over te nemen. Maak je gebruik van twee-factor authenticatie, dan krijg je na het inloggen nog een bericht met een code daarin. Deze code heb je vervolgens nodig om in te loggen op je Apple ID.

Gebruik een langer wachtwoord

Een iPhone biedt de standaard mogelijkheid om je wachtwoord te beveiligen met 4 cijfers. Wat echter niet veel mensen weten, is dat je dit aantal ook uit kunt breiden naar bijvoorbeeld 6 cijfers of meer. Dit maakt je iPhone al een stuk veiliger. Wat nog minder mensen weten, is dat je zelfs een alfanumerieke code kunt gebruiken om je iPhone te beveiligen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen van je iPhone
  2. Ga naar Touch ID en toegangscode. Let erop dat je hiervoor je toegangscode moet ingeven.
  3. Scrol naar beneden en klik op ‘Wijzig toegangscode’. Hiervoor moet je opnieuw je toegangscode ingeven.
  4. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om een nieuwe toegangscode in te geven. Als je echter vlak boven je toetsenbord kijkt, zie je dat er ‘Toegangscodeopties’ staat weergegeven. Als je hierop klikt heb je de mogelijkheid om je toegangscode te wijzigen in:
    1. Aangepaste alfanumerieke code
    2. Aangepaste numerieke code
    3. 4-cijferige code

De aangepaste numerieke code geeft je de mogelijkheid om je wachtwoord in meer dan 4 cijfers te wijzigen, terwijl de alfanumerieke code je de mogelijkheid geeft om letters, cijfers en leestekens te gebruiken. Het wordt zeker aangeraden om een van deze twee opties te kiezen, aangezien je kwaadwillenden het hiermee veel moeilijker maakt om je iPhone te hacken.

Ook het gebruik van een Touch ID is zeker aan te raden. Hierdoor is je iPhone alleen maar te ontgrendelen met jouw persoonlijke vingerafdruk. Een andere optie op de nieuwste iPhones is het gebruik van gezichtsherkenning. Hoewel dit op het eerste gezicht erg interessant lijkt, zijn er gevallen bekend waarbij een eeneiige tweeling elkaars telefoon kon ontgrendelen. Ook het simpelweg gebruiken van een foto van de eigenaar van de iPhone kan ervoor zorgen dat de iPhone ontgrendeld wordt. Het is dus wel zaak om hiermee op te passen.

Houd je iPhone up-to-date

Ook het up-to-date houden van je iPhone is enorm belangrijk. Elke update die wordt uitgebracht zit vaak vol met veiligheidsupdates. Of het nu gaat om kleine verbeteringen of juist grote upgrades, het up-to-date houden van je iPhone is erg belangrijk. Tegenwoordig hebben hackers namelijk de mogelijkheid om door middel van ‘reversed engineering’ te zoeken naar veiligheidsleks op je iPhone.

De hackers gaan dan zoeken naar iPhones met een verouderde software-versie. In de upgrades die gedaan zijn kunnen ze kijken welke veiligheidslekken er gedicht zijn. Op de verouderde versies zijn deze lekken nog niet gedicht, waardoor dit voor hackers een mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot je nieuwe iPhone.

Let er dus goed op dat je je iPhone up-to-date houdt, dat je een VPN installeert om je locatie en data veilig te houden en dat je twee-factor authenticatie instelt op je Apple ID. De makkelijkste oplossing, het updaten en upgraden van je wachtwoord, is tot slot de laatste aanbeveling die ervoor gaat zorgen dat je iPhone veilig is.

Heb jij andere oplossingen om je iPhone veilig te houden? Laat het ons dan weten in een reactie!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer