Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Veilig internetten is belangrijk zodat je niet al je data op straat neerlegt. Met deze tips kan jij zo veilig mogelijk internetten op je iPhone.

Overheden die je in de gaten houden, Facebook die alles van je weet of identiteitsfraude, onderwerpen die steeds vaker in het nieuwe komen. Privacy is belangrijk. Niet iedereen hoeft te weten op welke websites je kijkt en welke aankopen je gaat doen. Helaas is het nooit 100 procent privacy te hebben, maar met deze drie tips kan je je privacy online wel vergroten. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gebruik VPN 

VPN staat voor Virtual Private Network. Het verbergt je IP-adres en zorgt voor een beveiligde internetverbinding. Door VPN te gebruiken kan je provider niet meekijken met je surfgedrag en zien ze alleen dat er verbinding is met een VPN-netwerk. Ze kunnen dus niet je data gebruiken voor marketingdoeleinden, want ze weten niet dat je online zoekt naar een nieuwe iPhone. Het aanbod van VPN-aanbieders is onwijs groot. Kijk goed welke je gaat gebruiken, want bij sommige aanbieders weet je ook niet wat ze met je data gaan doen. Kies in ieder geval een aanbieder die de OpenVPN-standaard gebruikt, geen logbestanden bijhoudt en in een land gevestigd is waarmee Nederland geen data-uitwisselingsovereenkomst heeft. Het nadeel van VPN is wel dat je internet snelheid een stuk omlaag gaat. 

Privévenster

In Safari kan je Privémodus inschakelen wanneer je surft op internet. Je browsegeschiedenis wordt dan niet automatisch bewaard. Bij het sluiten van de pagina worden geen gegevens bewaard. Dus ook de cookies zullen niet opgeslagen worden. Het voordeel is dat je data niet gebruikt kan worden voor marketingdoeleinden en dat niemand kan zien op welke pagina’s je bent geweest.

Veilige zoekmachine

Google is de grootste zoekmachine in Nederlanden, maar heel gefocust op onze privacy is Google niet. Google onthoudt waar je opgezocht hebt. Dus Google weet dat jij artikelen hebt gezocht over wat te doen wanneer je iPhone in het water is gevallen. Google weet dus van je onhandigheid af en dat vindt Google alleen maar handig.

Natuurlijk is het niet erg dat de overheid ons surfgedrag een beetje in de gaten houdt. Dit betekent dat Nederland veilig kan blijven en dat mensen die kwaad willen op tijd ingerekend kunnen worden. Maar wil je toch stiekem dat ene leuke verjaardagscadeau zoeken of heb je last van zweetvoeten? Dan is het fijn dat niet heel de wereld dat weet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer