Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het kan zomaar gebeuren. Je let niet op en je laat je dierbare iPhone in het water vallen. Mocht je je iPhone hebben opgevist kan je met deze tips de waterschade beperken.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar waterschade kan je vaak al voorkomen. Wist je dat veel waterschade ontstaat doordat mensen hun iPhone in hun kontzak hebben en dat de iPhone dan nog wel eens in de wc valt. Het klinkt voor de hand liggend dat je je iPhone beter niet in je kontzak kunt bewaren, maar toch gebeurd het vaak. 

Water en elektronica gaan nog steeds niet samen. Als je iPhone in het water is gevallen weet je ook nooit precies hoe erg de schade is. Toch zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken wanneer je iPhone een duik is gaan nemen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe weet je dat er waterschade is?

iPhones hebben water- en vochtindicatoren. Deze verkleuren wanneer er water in je iPhone is gekomen. Je vindt de waterindicator bij de simkaartopening. Haal de simkaart uit je iPhone om te zien of de indicator verkleurd is. Als deze rood is gekleurd dan weet je dat je iPhone in contact is gekomen met water.  

Verwijder alle accessoires

Heb je de indicator gecheckt of heb je net je iPhone uit de toiletpot gevist dan weet je zeker dat er waterschade kan zijn. Verwijder direct alle accessoires van je iPhone zodat deze de kans krijgt om te drogen. Haal het hoesje, screenprotector en andere accessoires die je gebruikt van je iPhone af. Leg je telefoon niet in de volle zon of op de verwarming, want dat zal je telefoon ook niet heel prettig vinden

Niet in een bak rijst

Vaak hoor je mensen direct roepen: ‘Leg je telefoon in een bak rijst’. Maar dit is dus iets wat je absoluut niet moet doen. Rijst kan het oppervlakkige vocht wel op laten drogen, maar rijst is niet magisch. Het kan niet het vocht dat dieper in het toestel zit laten opdrogen. 

Laat het repareren

Doet je iPhone echt niets meer na een duik in het water? Laat er dan gewoon een professional naar kijken. Vaak wordt waterschade niet gedekt door Apple, maar misschien heb je wel een andere verzekering die je daarvoor in kan zetten. Kan een professional het ook niet meer repareren? Dan zit er helaas niets anders op dan een nieuw toestel kopen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer