Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het lijkt kinderspel, het opladen van de iPhone. Toch is er veel onduidelijkheid rondom het opladen van de accu. Wat is beter, eerst volledig ontladen of halverwege al opladen? Is het slecht om je iPhone met een volle accu aan de oplader te laten zitten? We geven de beste tips met betrekking tot het opladen van alle soorten iPhones.

Tip 1: gebruik geen goedkope opladers

Goedkope telefoonopladers zijn steeds vaker de oorzaak van brand. Hierbij wordt de iPhone de hele nacht aan de lader gelegd, raakt oververhit en veroorzaakt in het ergste geval een woningbrand. In 2016 heeft de Voedsel en Warenautoriteit 41 van deze goedkope opladers onderzocht. Het merendeel voldeed niet aan de gestelde eisen, maar liefst 24 opladers werden per direct verboden. Laat je iPhone altijd via een originele iPhone lader op. Deze zijn verkrijgbaar bij een officiële Apple Store of reseller. Liever een paar euro meer betalen voor een originele oplader dan je woning in vlammen op zien gaan.

Vergelijk: Alle abonnementen met iPhone vergelijken

Tip 2: Houd rekening met de nieuwste technieken

Jaren geleden waren smartphones voorzien van een nikkel-cadmium accu. Deze accu’s moesten eerst helemaal ontladen worden voordat je ze weer op kon laden. Dit kwam de batterijduur ten goede. Tegenwoordig worden deze accu’s bijna niet meer gebruikt. Moderne iPhones zijn voorzien van lithium-ion accu’s. Voor deze accu’s geldt dat het beter is om deze voor minimaal 50% vol te houden. Geheel ontladen is zelfs slechter voor de accu.

Overigens is het niet slecht om de iPhone langdurig aan de lader te laten zitten. De moderne accu’s weten goed om te gaan met langdurig laden. Toch is het beter om het toestel direct van de lader te halen zodra deze vol is.

Tip 3: Opladen op kamertemperatuur

Alle batterijen, ook de nieuwste, tonen prestatievermindering bij hoge of lage temperaturen. Het is daarom het beste om de iPhone bij kamertemperatuur op te laden. Houd er rekening mee dat de batterij in sommige omstandigheden erg warm kan worden. Speel daarom nooit een zware game tijdens het opladen. Leg de iPhone tijdens het opladen ook niet op een stoffen ondergrond of iets anders dat warmte vasthoudt.

De lithium batterijen in iPhones hebben een dalende levensduur. Dit betekent dat bij elke cyclus de capaciteit afneemt. Een cyclus bestaat uit 100%. Laad je vandaag je iPhone voor 25% op en morgen voor 75%, dan is dit in totaal 100%, dus een cyclus.

Loopt de iPhone opeens helemaal leeg terwijl je vlak daarvoor nog 25% overhad? Het is dan aan te raden om de iPhone eenmaal per maand helemaal leeg te laten lopen. Hierdoor krijgt de accu zijn opslag weer terug.

Tip: Losse iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer