Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er doen al langer geruchten de ronde over de SE2, het nieuwste budget toestel van Apple. Volgens insiders komt er echter geen SE2 uit. Dit is een grote teleurstelling voor iedereen die hierop zat te wachten.

Huidige iPhone toestellen zijn vrij prijzig. Zo moet de iPhone X meer dan €1000 kosten, terwijl de iPhone 8 verkrijgbaar is voor ongeveer €700. De oude iPhone SE uit 2016 kost momenteel rond de €340. Wat bezielt Apple om niet opnieuw met een budget toestel te komen?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Opvolger iPhone X

Smartphonefabrikant Apple lijkt zich vooral te richten op de opvolger van de iPhone X. Zo zou Apple in 2018 met drie nieuwe toestellen op de markt komen. Dit zijn toestellen met een afmeting van 5,8 inch, 6,1 inch en 6,5 inch. Deze zijn in ieder geval een stuk groter dan de Apple iPhone SE, die met zijn 4 inch een zeer handzaam formaat heeft. Minstens één van deze nieuwe toestellen is voorzien van een goedkoop lcd scherm. Hiermee wil Apple een nieuwe budget toestel neerzetten, alleen dan wel wat groter dan de SE.

De te verwachte nieuwe iPhones hebben al diverse namen gekregen. Zo noemen velen ze de iPhone 9, iPhone X Plus en XI (ofwel de iPhone 11). 

Apple ziet op het laatste moment af van iPhone X mini

Een kleine iPhone staat of stond wel degelijk op de planning. Dit moest de iPhone X mini óf de SE2 worden. Op het laatste moment heeft de fabrikant hier toch van afgezien. Het is niet echt duidelijk waarom Apple zich liever op de productie van iPhone 9 toestellen en iPhone XI richt. Misschien heeft dit te maken met de concurrentie of de vraag naar grotere toestellen. Smartphones zijn de laatste jaren alleen maar groter geworden, waarschijnlijk zal een 4 inch toestel niet echt aanslaan. Jammer, want de SE2 lijkt ons echt een geschikt toestel voor jongeren of consumenten met een laag budget.

IPhone SE was Special Edition

De iPhone SE uit 2016 was een Special Edition. In de praktijk gaat het hier vaak om een eenmalige uitgave. Het kan best dat Apple dit ook voor ogen had. Dit verklaart waarom er geen SE2 op de markt komt. Toch hadden we stiekem gehoopt op een klein en vooral goedkoper toestel. Toch wel een gemiste kans.

Losse iPhone SE toestellen vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.