Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Welke dating iPhone apps kun je het beste installeren als je op zoek bent naar dé vriend(in) van je leven? Lees hier onze top 5 dating apps voor de iPhone!

Sinds een kleine 10 jaar is online daten steeds ‘normaler’ geworden en zijn verschillende generaties actief via online platforms om hun ideale partner te vinden. Je kunt het ook vanuit je luie stoel doen, op de wc, of in de trein, dankzij verschillende dating apps. Dit is onze top 6 dating apps die te vinden zijn in de Apple Store.

1. TinderTinder logo

Wie kent het eigenlijk niet; Tinder! Ondertussen gebruiken meer dan 1,5 miljoen de populaire dating app om op zoek te gaan naar een partner. Dankzij het laagdrempelige karakter van Tinder is de app voor iedere leeftijdsgroep handig in gebruik. Of je nu man/vrouw, jong/oud of dik/dun bent.. op Tinder is iedereen welkom. Download de app gratis in de App Store en registreer je via Facebook. Plaats je mooiste foto’s, schrijf een bio over jezelf en het dating avontuur kan beginnen. Swipe naar links of rechts om de voorgelegde matches te liken of juist niet. 

2. HappnHappn logo

Waar je bij Tinder een radius moet aangeven waarin je matches wilt liken/unliken kun je bij Happn zien welke gebruikers van Happn je gepasseerd bent. Happn houdt namelijk bij waar je geweest bent. Vervolgens zie je een overzicht van alle mensen die jij gepasseerd bent in een omtrek van 250 meter. Like deze Crush om in contact te komen met deze potentiële date.

3. oHellooHello logo

Tinder en Happn zijn nog wat passief vergeleken met de dating app 'oHello'. Deze dating app voor de iPhone houdt bij welke potentieel dates je binnen een radius van 3 km bent gepasseerd. Vervolgens kun je een van deze personen leuk vinden en doet oHello de rest. De app zoekt een leuke locatie uit voor een date waarna jullie binnen 45 minuten allebei ter plaatsen moeten zijn om elkaar te ontmoeten. Een zeer actieve app en geschikt voor mensen die gewoon direct willen afspreken om te kijken of er een klik is.

4. Bumble Bumble logo

De dating app Bumble is ook nét even wat anders dan Tinder, Happn en oHello. In Bumble zijn het de vrouwen die verplicht de eerste stap moeten zetten;-) Is er een match tussen de man en vrouw, dan heeft zij 24 uur de tijd om een berichtje te sturen. Bij mannen staat deze optie namelijk uitgeschakeld. Doet de vrouw dit niet dan wordt de match beëindigd.

5. LexaLexa logo

Lexa klinkt je vast bekend in de oren. Vast wel eens op de televisie voorbij zien komen. De Lexa app biedt de mogelijk om te matchen met andere singles. Het grote verschil met Tinder is dat bij Lexa een wat oudere doelgroep actief is. Daarnaast is bij Lexa al wat meer informatie te lezen bij potentere matches, zoals hun beroep, hobby’s enzovoorts. 

Wil je naast het gebruiken van deze iPhone apps ook meer tips over het daten zelf? Bekijk dan Datingautoriteit.nl en lees hier alles over. Deze site geeft uitgebreide informatie over online daten, en beschrijft een groot aantal dating websites.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer