Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De opvolger van de iPhone X, ook wel iPhone 2019 genoemd, is uitgerust met een drievoudige camera. De triple camera werd eerder al gezien bij de Huawei P20 Pro. Apple wil niet achterblijven in deze ontwikkelingen en werkt aan een nieuwe iPhone met dezelfde camera specificaties.

iPhone 8 Plus en iPhone X hebben beide een dual camera, voorzien van 2 x optische zoom en 10x digitale zoom. Hiermee was het al mogelijk om foto’s met duidelijke scherptediepte te maken. De triple camera biedt nog meer mogelijkheden. Er ontstaat een betere belichting, beduidend minder ruis en het zogenaamde bokeh-effect. Hierbij wordt de achtergrond onscherp gemaakt, terwijl het voorwerp op de voorgrond duidelijk in beeld is.

Drie cameralenzen geven ook betere portretfoto's en een natuurlijker diepte effect dan bij de dual camera of enkele camera. Wie vaak bij weinig licht foto's maakt, zal zich enorm verheugen op de iPhone met drie cameralenzen. Hiermee is het mogelijk om met een lange sluitertijd betere foto's te maken. De iPhone 2019 is daarom zeker ook interessant voor hobby fotografen.

Tip: iPhone X kopen (los toestel) – vergelijk de prijzen

Derde lens met 5 x zoom

Volgens een Taiwanese nieuwssites zou de derde lens een 5 x zoom hebben. Het is onduidelijk of het hier om een optische of digitale zoom gaat. Een optische zoom zou beter zijn, dit hangt er ook vanaf wat de kwaliteit van de andere twee cameralenzen is.

iPhone 2019 release datum

Dat er een opvolger van de iPhone X komt, dat is duidelijk. Apple staat erom bekend dat nieuwe toestellen in het najaar worden aangekondigd. Verwacht wordt dat de opvolger van de iPhone X waarschijnlijk begin 2019 wordt uitgebracht, dan zou de verwachte iPhone niet de iPhone 2018 zijn maar de iPhone 2019. Mogelijk gebeurt het al eerder, dit blijft nog even afwachten...

Naast de iPhone 2019 met 3 camera’s gaat er nog een gerucht rond. Zo zou Apple werken aan een budget iPhone, een toestel dat vele malen goedkoper is dan de prijzige iPhone X. Omdat een smartphone met 3 camera’s over het algemeen duurder is, zal het hier niet om het budget model gaan. Het is dus even afwachten welk gerucht het als eerste wint.

Bekijk ook deze vergelijkingspagina: iPhone X kopen met abonnement

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer