Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gebruik je nog geen Twitter? Steeds meer mensen stappen hierop over, ideaal om in contact te blijven met je vrienden. Bovendien is Twitter geschikt voor zakelijk gebruik. In dit artikel alles over een Twitter account aanmaken.

Dit moet je over Twitter weten

Met Twitter plaats je korte berichtjes van maximaal 280 tekens. Andere mensen kunnen hierop reageren of jou volgen. Een Twitter bericht wordt een tweet genoemd. Je hebt de mogelijkheid om meerdere tweets per dag te plaatsen.

In 2019 zijn er ongeveer 2,8 miljoen Nederlanders die Twitter gebruiken. Hiervan zijn 1 miljoen mensen dagelijks actief op Twitter. Deze social media site is vooral interessant voor zakelijke gebruikers, politicus of mensen die graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws/ achtergrondfeiten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een Twitter account aanmaken

Een Twitter account aanmaken duurt slechts enkele minuten. Lees hoe jij je kunt registreren bij Twitter. Dit kan via een pc/ laptop maar ook via de Twitter app.

Handleiding Twitter account openen via pc/ laptop

Zo maak je een Twitter account via de internetbrowser:

 • Ga naar twitter.com
 • Klik op registreren
 • Vul je naam en telefoonnummer in (i.p.v. telefoonnummer mag je ook een e-mailadres gebruiken)
 • Je ontvangt een sms of e-mail met instructies
 • Vul de verificatiecode in
 • Registreer desgewenst je gebruikersnaam

Liever registreren via de Twitter app? Dit werkt zo:

 • Download Twitter voor iOS of Android
 • Open de app
 • Tik op registreren
 • Voer je naam en e-mailadres (of telefoonnummer) in
 • Je ontvangt een e-mail of sms met instructies
 • Vul de verificatiecode in
 • Pas de instellingen van je nieuwe account aan

Zo gemakkelijk is het. Je hebt nu een Twitter account aangemaakt. Vergeet niet een profielfoto toe te voegen: zo ben je voor anderen direct herkenbaar. Overigens hoeft het geen profielfoto van jezelf te zijn maar kun je ook voor een plaatje, tekening of logo kiezen. Handig wanneer je Twitter zakelijk gebruikt.

Meerdere Twitter accounts aanmaken

Het staat je vrij om meerdere Twitter accounts aan te maken. Voor elk twitter-account heb je een apart e-mailadres of telefoonnummer nodig. Het is dus niet mogelijk om onder één e-mail of telefoonnummer meerdere accounts te registreren. Pas wanneer je een Twitteraccount onder een bepaald e-mailadres opzegt, komt dit e-mailadres weer vrij.

Twitter account aanmaken voor iemand anders

Maak je voor iemand anders een Twitter account aan? Dit mag alleen met toestemming van deze persoon. Vul het e-mailadres of het telefoonnummer van de desbetreffende persoon in. Deze stuurt jou eventueel de verificatiecode door. Geef de inloggegevens aan de persoon en leg uit hoe deze zijn wachtwoord kan veranderen. Het is niet toegestaan om Twitteraccounts onder een valse naam aan te maken. Houd hier rekening mee!

Multiple Twitter accounts beheren

Met meerdere Twitteraccounts is het soms lastig om continu over te schakelen. Je moet namelijk uitloggen en op een ander account inloggen. Gelukkig kan dit veel gemakkelijker. Voeg extra accounts aan je iOS of Android app toe:

 • Open de Twitter app
 • Tik in het hoofdmenu op het profiel icoon
 • Tik op meer (3 puntjes)
 • Selecteer een bestaand account toevoegen

Je kunt nu snel schakelen tussen je verschillende Twitter accounts. Dit doe je door lang op je profiel icoon te drukken. Het is echter ook mogelijk om vanuit het menu op je profiel icoon te tikken. Kies vervolgens voor het extra profiel pictogram en selecteer het andere account.

Wist je dat je via bovenstaande methode ook een nieuw account kunt aanmaken? Dit doe je dus heel eenvoudig vanuit je bestaande account.

Twitteraccount aanmaken voor bedrijf

Maak een zakelijk Twitter account en blijf in contact met (potentiële) klanten. Ook het aanmaken van een zakelijk Twitteraccount is zeer eenvoudig. Dit doe je namelijk via dezelfde bovenstaande stappen. Wel moet je bij een zakelijk account met een aantal dingen rekening houden.

Zorg altijd voor een Twitter gebruikersnaam. Een gebruikersnaam begint met een apenstaartje gevolgd door de naam zelf. Hiermee heb je een unieke identificatie. Het is belangrijk dat de gebruikersnaam naar jouw bedrijf verwijst. Heet jouw bedrijf bijvoorbeeld Janssen bouw, kies dan ook de gebruikersnaam @janssenbouw. Het kan natuurlijk voorkomen dat een gebruikersnaam al bezet is. Wees creatief en verzin iets anders, bijvoorbeeld: @bouwjanssen. Een Twitter gebruikersnaam mag nooit langer dan 15 tekens zijn.

Tips zakelijk Twitter account

Bij een zakelijk Twitter account aanmaken kies je ook voor een goede profielfoto. Deze profielfoto straalt jouw bedrijf of merk uit. Houd er rekening mee dat je profielfoto bij elke tweet zichtbaar is. Het is dus belangrijk om hier goed mee op te vallen.

Met een bio geef je een omschrijving van jouw bedrijf of merk. Laat zien waar jij voor staat. Mensen zien jouw bio zodra ze je profiel account bezoeken. Zorg dus voor een pakkende omschrijving.

Heb je een belangrijke tweet geplaatst? Maak deze bovenaan je tijdlijn vast. Dit doe je door in de tweet op meer te klikken. Selecteren vervolgens vastmaken aan je profielpagina.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer