Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je helemaal klaar met het Twitter? Dan kun je deze verwijderen of deactiveren. Maak je gebruik van de Twitter app, dan is het soms lastig om deze instelling te vinden. In dit artikel meer informatie over het Twitter account verwijderen via iPhone.

Over het gebruik van Twitter

Twitter is een social media netwerksite dat nog steeds groeit. Veel politici, bekende Nederlanders maar ook bedrijven zijn hier actief. Zo blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Bovendien deel je via Twitter korte berichten met vrienden en bekenden. Staat jouw profiel openbaar, dan zijn je berichten voor iedereen zichtbaar uit.

Een Twitter bericht heet een tweet en bestaat uit maximaal 280 tekens. Door gebruik te maken van hashtags zijn jouw berichten beter vindbaar. Hiermee vergroot je mogelijk jouw aantal volgers.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Twitter account verwijderen

Gebruik je Twitter helemaal niet meer, dan heeft het geen nut om je account te laten staan. Je wilt immers niet dat jouw berichten levenslang op het internet rondslingeren. Daarom kies je voor het Twitter account verwijderen.

Let op: er is een duidelijk verschil tussen een Twitteraccount verwijderen of deactiveren. Bij het verwijderen van je account gaat alles verloren. Je wist je profielgegevens, je volgers maar ook je tweets en reacties. Bij het deactiveren van je account blijft alles behouden, alleen is dit niet meer zichtbaar. Zodra je jouw account opnieuw activeert, staat alles weer op zijn oude plek. Bedenk dus goed wat je wilt doen: account verwijderen of deactiveren.

Twitter account verwijderen op iPhone

Naast het gebruik op een pc of laptop is er ook de Twitter app. Deze download je voor iPhone of Android toestellen. Waarschijnlijk maak je veel gebruik van de Twitter app. Wil je jouw Twitteraccount verwijderen via iPhone? Dit gaat niet via de app op je tablet of smartphone. Je kunt dus wél het twitteraccount via je iPhone verwijderen, waarbij je gebruik maakt van de mobiele browser.

Stappenplan Twitter account verwijderen

Dan nu over naar het definitief verwijderen van je Twitter account. Dit doe je dus via de mobiele browser op je iPhone, maar ook via de internetbrowser op pc of laptop.

 • Ga naar de Twitter website
 • Log in op je account
 • Klik op je profielfoto
 • Selecteer instellingen en privacy
 • Ga naar het tabblad account
 • Klik onderaan op je account deactiveren
 • Lees de informatie
 • Klik op @gebruikersnaam deactiveren
 • Voer je wachtwoord in
 • Bevestig en klik op account deactiveren

Je gebruikersnaam, openbaar profiel en al je tweets zijn niet langer zichtbaar. Twitter bewaart gedurende 30 dagen deze gegevens op de servers van Twitter. Na 30 dagen wordt alles definitief verwijderd.

Tussendoor inloggen (activeren)

Heb je spijt van het verwijderen van je Twitter account? Dan kun je dit binnen 30 dagen ongedaan maken. Dit doe je door in te loggen op je Twitter account. Na het inloggen is het account weer actief.

Twitter account verwijderen en gebruikersnaam opnieuw gebruiken

Is jouw Twitter account definitief verwijderd? Dan kun je de gebruikersnaam of het e-mailadres opnieuw gebruiken (hergebruiken). Wil je geen 30 dagen wachten maar de gebruikersnaam of het e-mailadres direct hergebruiken? Dat kan natuurlijk ook. Hier moet je het volgende voor doen:

 • Ga naar de website twitter.com
 • Klik op je profielicoon
 • Selecteer instellingen en privacy
 • Kies een nieuwe gebruikersnaam
 • Vervang het bestaand e-mailadres voor een ander e-mailadres
 • Klik op wijzigingen opslaan
 • Voer je wachtwoord in
 • Open je e-mail (het nieuwe e-mailadres dat je hebt ingevoerd)
 • Open de e-mail van Twitter en klik op de link om te bevestigen

Je oorspronkelijke gebruikersnaam en e-mailadres zijn klaar voor hergebruik. Je kunt dus gewoon een nieuw Twitteraccount maken en hier je vertrouwde gebruikersnaam en e-mailadres aan koppelen.

Twitteraccount verwijderen iPhone lukt niet

Soms lukt het niet om je Twitter account te verwijderen. Je moet ten eerste bedenken dat er nergens de optie verwijderen staat. Je hebt alleen de mogelijkheid om het account te deactiveren. Doe je na deactivatie 30 dagen lang niks, dan verwijdert Twitter het account definitief. Zie het als een bedenktermijn.

Probeer je jouw Twitteraccount via de iPhone app te verwijderen? Of misschien via de Android app? Dat gaat niet lukken. Je kunt het account alleen via een (mobiele) browser verwijderen.

Voor het deactiveren of verwijderen van je Twitter account voer je jouw wachtwoord in. Niet alleen om in te loggen, maar ook om de deactivatie te bevestigen. Ben je het Twitter wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan. Dit doe je via je gekoppelde e-mailadres of telefoonnummer.

Mocht je andere problemen ervaren met het verwijderen van je account, neem dan contact op met de helpdesk van Twitter.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer