Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Elk jaar vindt de Worldwide Developers conferentie plaats. Tijdens deze conferentie worden de nieuwste producten en software onthult. Iedereen heeft wel eens van de WWDC gehoord. Toch blijft het vaak onduidelijk wie de organisator is en wat er allemaal besproken wordt.

Om misverstanden te voorkomen, op de WWDC komen alleen (Apple) ontwikkelaars en geïnteresseerden. Hier draait alles om iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook en iOS. Android liefhebbers hebben hier weinig te zoeken, tenzij ze erover denken om de overstap naar Apple te maken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Georganiseerd door Apple zelf

De Worldwide Developers conference wordt door Apple zelf georganiseerd. Tot 2011 was Steve Jobs, CEO van Apple Inc., de vaste spreker. Na zijn overlijden is dit overgenomen door bestuursvoorzitter Tim Cook en een aantal anderen.

Deze jaarlijkse ontwikkelaars conferentie vindt in Amerika plaats. De allereerste WWDC werd in 2007 in San Francisco, California gehouden. In 2017 en 2018 konden we dit in San José bijwonen.

Aankomende en nieuwe producten en software

De conferentie is voornamelijk gericht op ontwikkelaars. Tijdens het evenement worden aankomende en nieuwe producten en software voorgesteld. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om deze uitgebreid te testen. In 2011 werden iOS 11, iMac Pro en de homepod getoond. 2018 staat in het teken van iOS 12, de nieuwste MacOS, én watchOS 5. Ook zaken als de Apple TV streaming dienst en de nieuwste producten komen voorbij. De Worldwide Developers conference laat de nieuwste ontwikkelingen en designs zien.

Aanbevolen: Vodafone abonnementen vergelijken

Kaartje kopen voor de WWDC

Wie de WWDC wil bijwonen, moet naar Amerika reizen. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de periode: de WWDC vindt gewoonlijk begin juni plaats. Ontwikkelaars kunnen op verschillende manieren een ticket bemachtigen. Sprekers wonen de WWDC gratis bij, alle anderen moeten ervoor betalen. Een ticket kost rond de $1599. Vaak zijn deze tickets zeer snel uitverkocht, het is dan ook belangrijk om er als eerste bij te zijn.

In 2012 waren alle 5000 tickets binnen 2 uur uitverkocht. In 2013 was het in slechts 2 minuten gebeurd. Vanaf 2014 heeft Apple gekozen voor een andere aanpak, waardoor iedereen kans maakt op een ticket. Verkoop vindt plaats door middel van willekeurige selectie.

Wie geen tijd, zin of geld over heeft voor de WWDC, kan dit ook via live streaming volgen. De video’s zijn terug te vinden op het internet of in de WWDC app. Juni 2019 is het weer zover!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.