Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple gaat de samenwerking aan met Volkwagen. Niet voor een design van de nieuwste iPhone, maar om een zelfrijdende elektrische bus te gaan ontwikkelen. Dit is wat we over deze bijzondere samenwerking weten!

Afgelopen maanden heeft Apple het autoproject weer opgepakt. De New York Times kwam afgelopen week met dit nieuws naar buiten. Eerder heeft Apple de samenwerking gezocht met BMW en Mercedes-Benz, maar deze samenwerkingen zijn nooit tot stand gekomen. In de onderhandelingen zijn die samenwerkingen stuk gelopen, omdat Apple de controle wil houden over de data en het design. Nu is het dus aan Volkswagen om samen met Apple de krachten te bundelen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wanneer komt de auto?

Volgens een bron van de New York Times ligt het project achter op schema, maar dat het hele Apple autoteam er wel mee bezig is. Dezelfde bron zegt ook dat de stuk gelopen onderhandelingen met BMW en Mercedes-Benz niet het enige obstakel waren die het team is tegen gekomen. De samenwerking met Volkswagen toont aan dat Apple nog steeds bezig is met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Volgens de geruchten rijden er in California al 50 auto’s rond in de testfase.

Het model waaraan gewerkt wordt is een T6 Transporter busje. Deze worden omgebouwd tot zelfrijdende shuttle-busjes. De shuttle-busjes zijn niet bedoeld voor de ‘gewone’ consument, maar voor de Apple-medewerkers. De medewerkers worden in de busjes vervoerd tussen de verschillende gebouwen van Apple. De shuttle-service heeft zelfs al een naam: PAIL oftewel Palo Alto to Infinity Loop. 

Of de auto er dit jaar nog zal komen is onwaarschijnlijk, maar wellicht dat de samenwerking met Volkswagen een flinke boost geeft aan het project. Wellicht rijden er naast het Apple personeel binnenkort nog wel meer mensen rond in een busje van deze bijzondere samenwerking.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer