Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nog niet in het bezit van een virtual reality bril? Niet getreurd, want voor een paar tientjes kun van je iPhone een vr-bril maken van verschillende kwaliteiten. Zo heb je de zelf bouwpakketten zoals de Google Cardboard een kartonnen maak het zelf vr-bril. En de wat luxere brillen zoals de VR box of Hyper ++ virtual reality. Dit zijn brillen zonder scherm, want het scherm dat is je iPhone:-)

Een vr-bril, hoe werkt het?

Heel eenvoudig, want de halve vr-brillen maken gebruik van je smartphone. Dit is namelijk het scherm waar je naar kijkt. Je schuift je smartphone eenvoudig in het apparaat en als je de bril opzet, herkent je telefoon dat je in vr stand wilt kijken. Hiervoor moet je wel eerst software downloaden via je app store.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat kun je met een vr-bril?

Heb je het pakket helemaal klaar, dan kun je aan de slag met virtual reality. Zo kun je virtual reality videos bekijken of juist vr games spelen. Waarbij je je moet voorstellen dat je 360 graden rond kunt kijken. Je kunt bijvoorbeeld een museum in Amerika bezoeken, zonder de lange reis te maken. Of race in de formule 1 naast Max Verstappen alsof je echt meedoet! Je hebt zelfs de mogelijkheid om eigen gemaakte video’s en foto’s in een vr bioscoop te bekijken. Deze video’s zijn dan uiteraard niet in 3d omdat ze daarvoor eerst ook in 3d opgenomen moeten worden.

Vr-brillen van Samsung en Apple

Op het moment dat we dit artikel schreven zijn er nog geen aanwijzingen dat Apple de virtual reality kant op wil, wel zullen ze deze markt scherp in de gaten houden, vooral omdat de voornaamste concurrent Samsung wel al een eigen vr-bril op de markt heeft gebracht, genaamd ‘Gear VR’. Ook deze vr bril moet je in combinatie met een smartphone gebruiken. Deze bril is overigens niet te gebruiken in combinatie met iPhones.

Meer informatie over virtual reality

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer