Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

“Nog nooit eerder stapten zoveel Android-gebruikers over naar een iPhone-model”, aldus de onderzoekers van onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners. Het onderzoeksbureau presenteert, na een onderzoek onder 500 Amerikaanse verse iPhone-bezitters, dat 20 procent van hen met de aanschaf van hun nieuwe iPhone de overstap naar iOS maakten.

De eerste overstap golf ontstond waarschijnlijk tijdens het Galaxy Note 7 debacle, maar sindsdien is er ook een stabiele stroom overstappers merkbaar. In vergelijking met het vorige kwartaal nam het aantal overstapper met 17 procent toe. Met de komst van de iPhone 8 in het verschiet, kunnen we met veel vertrouwen stellen dat er waarschijnlijk nog wel meer Android-gebruikers zullen zijn die de overstap zullen gaan maken.

Binnen het eigen klantenbestand viel op dat veel iPhone-aanschaffers dit jaar hun oudere iPhone (5, 5c of 4)  inruilde voor een nieuwer model. Nu deze oudere modellen in het vervolg niet meer ondersteunt zullen worden door iOS 11, wordt er verwacht dat dit percentage nog wel verder zal toenemen.

Stap ook over;-)...  bekijk alle iPhone toestellen / vergelijk iPhone abonnementen

42 procent van de verkochte iPhones was een iPhone 6s of iPhone 7 Plus, hieruit kunnen we opmaken dat veel gebruikers de voorkeur hebben voor een iPhone met een groter scherm. In het geval van de iPhone 7 Plus kan de grotere interesse ook veroorzaakt worden door de extra functies, zoals een dubbele camera, die het grotere model met zich meebrengt.

Wat betreft de toekomst verwachten de analisten van onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners dat de iPhone 8 de best verkochte iPhone aller tijden zal worden. Zoals, wij van iPhone.nl, al eens eerder schreven zal de iPhone 8 een heuse supercycle ontketenen. Veel smartphone-bezitters stellen, naar verluidt, hun volgende aankoop of telefoonabonnement uit in afwachting van het revolutionaire toestel.

Lees ook: ‘iPhone SE boort nieuwe doelgroep aan’  

Zojuist zijn de nieuwe kwartaalcijfers van Apple bekend gemaakt. Aan de hand van deze cijfers zullen we in staat zijn de geloofwaardigheid van het bovengenoemde onderzoek te toetsen.

Ook interessant: Overstappen van Android naar iOS (iPhone of iPad) doe je zo!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.