Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gebruik jij ook je mobiel om de route te volgen naar je bestemming? Helaas niet de veiligste manier van fietsen. Daarom bedachten de Amsterdammers Magic Bullet de 'Smart Jacket'.

Veilig Verkeer Nederland en Vodafone werkten samen in dit project en legde de opdracht voor aan het Nederlandse bedrijf Magic Bullet. De creatieve jongens van dit Amsterdamse bedrijf bedachten de ‘Smart Jacket’. Deze slimme jas geeft signalen aan omstanders waar je naar toe gaat.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

‘Smart Jacket’ geeft signalen aan weggebruikers

De fietsersbond en Vodafone kwamen op dit idee omdat steeds minder weggebruikers gebruik maken non-verbale communicatie als ze willen afslaan. Aan de hand van de huidige technologie werd de Smart Jacket ontwikkeld. Je trekt de jas aan, stelt de route in op Google Maps, stopt je iPhone in je zak en de jas doet de rest. Op de mouw en op je rug zijn grote duidelijke signalen te zien waar je heen gaat en of je wel of juist niet af gaat slaan. Je kan zelfs grappige teksten aan bestuurders die achter je rijden laten zien.

Al met al wil Veilig Verkeer Nederland vooral dat de veiligheid omhoog gaat. Wij zetten onze vraagtekens daarbij omdat het nogal opvallend is in het straatbeeld. Dan stellen we ons het nog geen eens voor als de jas de verkeerde richting aan zou geven.

Smart Jacket

Smart Jacket op TEDX Delft

Wat vind jij van deze ‘Smart Jacket’? Laat het ons hieronder weten in de comments. Wil je een prototype van de Smart Jacket in het echt zien dan kan dat op 15 April bij de TEDx in Delft.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.