Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een van de meest gerenommeerde Apple specialisten, Ming-Chi Kuo, heeft voorspelt dat er dit jaar aanzienlijk minder Apple Watches zullen worden verkocht. Ook vertelde hij over de nieuwe Apple Watch S variant.

Verkoop Apple Watch 2016 vs 2015

Via de nieuwswebsite 9to5Mac kregen wij bericht dat er zo’n 25% minder Apple Watches verkocht zullen worden in 2016 ten opzichte van 2015. Deze voorspelling werd nu al gedaan door Apple specialist Ming-Chi Kuo op basis van het verkochte aantal tot op heden. Zo geeft hij aan dat er in 2015 10.6 miljoen Apple horloges werden en verwacht hij dat Apple dit jaar niet meer dan 7.5 miljoen horloges zal verkopen.

Opvallend is wel de periode waarin Ming-Chi Kuo deze voorspelling doet. Tijdens het Apple Event van afgelopen maart werden er nog diverse extra smartwatch bandjes gepresenteerd ter aanvulling op de collectie. Zo is het modemerk Hèrmes.

Apple Watch Hèrmes

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Reden tegenvallende verkoop Apple Watch

Een van de denkbare redenen voor de teruggang van de smartwatch van Apple is de toenemende aantal concurrenten op het gebied van smartwatches. Daarnaast geeft Ming-Chi Kuo aan dat een van de minpunten van de Apple Watch ligt op de korte batterijduur en de bruikbaarheid. De toegevoegde waarde náást een iPhone is nog niet groot genoeg om de massa te overtuigen.

Apple Watch S-model

Ming-Chi Kuo vertelde ook over het nieuwe S-model wat Apple wilt gaan uitbrengen. Deze Apple Watch zal naar verluidt in September tergelijkertijd met de iPhone 7 gepresenteerd worden. Een dunnere Apple Watch met een vergelijkbaar design, Aldus Ming-Chi Kuo. Een andere betrouwbare bron genaamd Brian White gaf eerder deze week al aan dat de Apple Watch S ongeveer 40% dunner zal worden. Naar aanloop van het Apple Event, dat begin September 2016 zal plaatsvinden, zal er meer duidelijk over dit nieuwe model komen. Wij houden jullie op de hoogte.

apple watch modellen

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer