Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens marktanalyst Neil Mawston van Strategic Analytics werden er in het vorige kwartaal veel minder Apple Watch smartwatches verkocht dan in het laatste kwartaal van 2015. Er is volgens hem een daling van bijna 57% aanwezig.

Het gaat hier om een schatting, aangezien Apple zelf nooit specifieke cijfers over de verkoop van Watch units bekend maakt. In Q4 2015 werden er zo'n 5,5 miljoen Watches verkocht, in Q1 2016 zouden dit er slechts 2,2 miljoen zijn, een fikse daling.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De smartwatch markt

De markt voor slimme horloges wordt steeds volwassener. Merken zoals Huawei, LG en Motorola ontwikkelen nieuwe, voordelige types en veroveren daarmee hun marktaandeel. De prijs van de Apple Watch is weliswaar iets verlaagd, maar deze watch bevindt zich nog steeds in het hogere segment. 

Samsung Gear S2 op iPhone

Wij verwachten binnenkort een applicatie te zien waarmee de Samsung Gear S2 op iPhone te gebruiken is. Dit baseren wij op het feit dat er onlangs nog een bèta-versie van een deze app uitlekte. Deze smartwatch zou dan een serieuze concurrent voor de Apple Watch zijn.

Samsung Gear S2

Tijd voor de Watch 2

Het wordt tijd voor Apple om een nieuw smartwatch model op de markt te brengen. We mogen dit jaar de Watch 2 nog niet verwachten, waarschijnlijk komt er in juni eerst een 's' model op de markt dat 40% dunner is dan de huidige Watch. Ook worden vanaf juni alleen 'native' apps op de Watch ondersteund, waardoor deze sneller kan functioneren.

De Watch 2 krijgt waarschijnlijk een eigen internetverbinding over 4G, betere batterij en GPS. Daarmee is dit toestel beter 'los' van de iPhone te gebruiken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.