Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het duurste toestel van Apple, de iPhone X, verkoopt toch niet zo goed als verwacht. Al tijdens de feestdagen viel op dat er minder van deze toestellen over de toonbank gingen. Ook in het eerste kwartaal van 2018 vallen de verkoopcijfers tegen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de te hoge verkoopprijs.

Toegeven: de iPhone X biedt alles waar je bij een smartphone van droomt. Met de krachtige a11 bionic chip, één en al super Retina scherm en Face ID is dit toestel het neusje van de zalm. Hier moeten consumenten echter wel een hoge prijs voor betalen. De gemiddelde iPhone X kostte bij introductie tussen de €1160 en €1330 (inmiddels zijn deze overigens wel een stukje goedkoper). Blijkbaar is deze consumentenprijs toch iets te hoog gegrepen.

Tips: 

iPhone X toestellen vergelijken 

iPhone X met abonnement - vergelijk prijzen

Minder verkochte toestellen

Appletopman Tim Cook verklaarde eerder dat het eerste kwartaal van 2018 het beste kwartaal ooit was. Hierbij wordt gekeken naar de omzet, niet naar het aantal verkochte toestellen. Omdat de iPhone X heel wat meer kost dan de andere toestellen, kan Apple met een lager verkoopaantal toch dezelfde omzet behalen. Nu er duidelijk minder iPhone X toestellen verkocht worden zal ook de omzet achterblijven.

Goedkope iPhones doen het beter

De iPhone 8 en iPhone 8 plus verkopen wel goed. Deze zijn verkrijgbaar voor een bedrag van €810 tot €1090. Het gaat hier om een los toestel zonder abonnement. De iPhone 8 en 8 Plus zijn voorzien van een glazen design, draadloos opladen en de slimste en krachtigste chip die tot nu toe verkrijgbaar is.

Zowel de iPhone 8, de 8 Plus als de X hebben een aantal opties gemeen zoals ondersteuning voor Dolby Vision, true tone flitser met 4 leds en een vernieuwde gyroscoop en versnellingsmeter. De iPhone X onderscheidt zich door een stanley steel design, het ontbreken van de thuisknop en extra functies zoals Face ID. Daarnaast beschikt het over een truedepth camera en optische beeldstabilisatie.

Twijfel je nog over de iPhone 8 of iPhone X, dan is het verstandig om een goede vergelijking tussen beide modellen te maken. Speelt budget geen rol en wil je het beste van het beste, dan wordt het toch de iPhone X.

Alle nieuwe iPhone toestellen vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer