Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X is met zijn vanaf-prijs van €1160 (bij introductie) verreweg de duurste smartphone ooit. Juist door deze hoge prijs zijn er niet veel toestellen van verkocht. Toch heeft de iPhone X met betrekking tot de winst de hele Androidmarkt weten te verslaan. Samsung, Huawei en andere Android merken hadden allemaal het nakijken.

Apple doet het met betrekking tot verkoopcijfers al jarenlang goed. In het vierde kwartaal van 2017 wist Apple 86% van de totale winst op de smartphonemarkt te innen. De overige 14% werd verdeeld over de meest bekende Android merken.

Van de 86% winst die Apple binnen sleepte ging het grootste gedeelte naar de iPhone X. kijken we naar de totale smartphonemarkt, dan gaat 35% van de winst naar de iPhone X. De iPhone 8 wist 19% binnen te halen en de 8 Plus een mooie 15%. Op de vierde en vijfde plaats staan de iPhone 7 en 7 Plus. Verderop in het rijtje zien we de iPhone 6s en 6 én de SE.

Binnen de top tien zien we alleen de Galaxy Note 8 en de Galaxy S8 Plus voorbij komen. Toch moet Samsung goed opletten: Chinese smartphonefabrikanten zijn sterk in opkomst.

Vergelijk zelf: Losse iPhone toestellen vergelijken

Weinig winst voor BlackBerry en Google smartphones

Apple en Samsung zijn absolute koplopers met betrekking tot de verkoopcijfers. BlackBerry en Google smartphones wisten weinig winst te behalen. Hier komt nog bij dat vooral Chinese smartphonemerken steeds populairder worden. Zo zien we groeiende resultaten voor Huawei en Xiaomi. Deze merken staan vooral bekend om hun goedkoop geprijsd toestellen, waarvan de prestaties verrassend goed zijn.

Tip: Android smartphone abonnementen vergelijken

Opvolger van de iPhone X

Ondanks de hoge verkoopcijfers van de iPhone X zal Apple waarschijnlijk niet opnieuw met een duur toestel komen. Apple had verwacht dat het meer losse iPhone X toestellen zou verkopen, dit viel achteraf wel tegen. In mei of juni (gerucht) wordt de iPhone se 2 het gebracht, een budgetvriendelijk toestel. Dit zal zeker de verkoopcijfers opnieuw omhoog helpen. Het is nog niet helemaal bekend of er een iPhone X2 of iPhone X Plus wordt uitgebracht. Wel doen geruchten de ronde dat er een goudkleurige editie op de markt komt. Welk model of kleur het ook wordt, we mogen zeker een lagere verkoopprijs verwachten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.