Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Regelmatig krijgen wij de vraag of er iets te doen is om de batterijduur van een iPhone of iPad te verlengen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

De batterijduur heeft onder andere te maken met de intensiteit waarmee de iPhone gebruikt wordt. Het luisteren naar muziek kost aanzienlijk minder batterij dan het bekijken van video’s via YouTube. Dit zijn de tips die je kunt volgen op jouw batterijduur te verlengen:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

  • Zorg dat er zo weinig mogelijk apps gebruik maken van jouw gps locatie. Applicaties zoals Snapchat en Kaarten blijven vaak op de achtergrond naar je locatie zoeken. Dit heeft nadelige gevolgen voor je accuduur. Om het beheer van de locatie instellingen te zien ga je naar; Instellingen > Algemeen > Locatievoorzieningen.  
  • Het downloaden van de laatste iOS versie op jouw iPhone of iPad zorgt in de meeste gevallen voor het optimaliseren van de batterijduur.                                                                                                    
  • Schakel, naar wens, onnodige push notificaties uit. Door het uitzetten van push notificaties voorkom je het laden van notificaties op de achtergrond. Uitschakelen doe je via ; Instellingen > berichtgeving.                       
  • Het instellingen van een automatisch slot. Dit doe je via; Instellingen -> Algemeen -> Automatisch slot -> zet deze optie op 1 minuut.                                                                                                             
  • De helderheid zo laag mogelijk zetten helpt goed om de batterijduur te verlengen. Doe dit via; Instellingen > helderheid.                                                                                                                                    
  • Wi-Fi uitschakelen zodra je een Wi-Fi zone verlaat voorkomt dat je mobiel blijft zoeken naar Wi-Fi hotspots. Hetzelfde geldt voor het gebruik van Bleutooth. Doe dit via; Instellingen > Algemeen > Bleutooth.                                                                                                              
  • Vliegtuigmodus aanzetten. Door deze mogelijkheid is jouw iPhone alleen offline te gebruiken maar verleng je de batterijduur het meest. Daarnaast biedt de vliegtuigmodus uitweg als je nog weinig batterij overhebt. De batterij van je iPhone laadt overigens ook sneller op als je de vliegtuigmodus aanzet.         

Eerder schreven wij dit artikel met 8 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer