Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De komst van iOS 11 brengt veel veranderingen met zich mee. Zo wordt het in iOS 11 een stuk makkelijker om een alternatief toetsenbord in te stellen en is het direct mogelijk om aantekeningen te maken op vers gemaakte screenshots. Met de gratis update krijgt ook het notificatiescherm een nieuw jasje. Lees hier hoe het vernieuwe notificatiescherm er uit zal gaan zien.

Vergrendelscherm en meldingenoverzicht worden één

Alle meldingen, of het nu een berichtje van WhatsApp is of een Instagram-melding, verschijnen op je notificatiescherm. Als je actief je iPhone gebruikt, is je meldingenoverzicht binnen de kortste keren overvol. Nu is het zo dat je inkomende berichten ook zichtbaar zijn op je vergrendelscherm, waardoor het huidige notificatiescherm wat overbodig aanvoelt. Met de komst van iOS 11 komt daar verandering in: je vergrendelscherm en meldingenoverzicht worden één en samengebracht in een spiksplinternieuw en overzichtelijk notificatiescherm.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Lees ook: Waarom de iOS 11 update wijst op een randloos iPhone 8-design

Meer privacy door nieuw notificatiescherm

Op dit moment open je het oude notificatie-overzicht door met je vinger op je ontgrendelde iPhone van boven naar beneden te vegen. Je krijgt dan alle meldingen direct in beeld. De meldingen kun je dan vervolgens handmatig openen of verwijderen. Het is nu zo dat je ook alle nieuw binnengekomen berichten op je vergrendelscherm kunt vinden. Zelfs zonder je scherm te ontgrendelen zijn de meldingen zichtbaar. Dit kan best vervelend zijn als je erg gesteld bent op je privacy. Na de update naar iOS 11 is dit verleden tijd. Het wordt namelijk mogelijk om je berichten af te schermen voor gluurders. Dit doe je door de volgende stappen te volgen.

  1. Ga naar Instellingen

  2. Tik op berichtgeving

  3. Selecteer een app waarvan je de meldingen wilt afschermen

  4. Scroll een stukje naar beneden en tik op Toon Voorvertoning

  5. Je hebt nu keuze uit drie opties: Altijd, Indien ontgrendeld en Nooit

Lees ook: Wijst de nieuwe foto-app van Apple op een betere iPhone 8 camera?

iOS 11 is dit najaar beschikbaar

Met de komst van iOS 11 komt er nog een kleine aanpassing je iPhone ingeslopen. Zo verandert de manier van het openen van apps. Op dit moment open je een melding van een app door met je vinger van rechts naar links over de desbetreffende notificatie te slepen. Na de iOS 11 update zul je deze handeling moeten vervangen door eerst je iPhone te ontgrendelen en daarna simpelweg op de melding te tikken.

De iOS update naar versie numéro 11 is dit najaar beschikbaar.

iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.