Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Smartphones met dual camera’s zijn steeds meer in opkomst. Het voordeel is vooral de mooie scherptediepte, waardoor foto's realistisch tot hun recht komen. Apple is bezig met een vernieuwde videofunctie voor alle iPhones met dual camera. Door deze aanpassing wordt het gebruik van de dubbele camera nog interessanter.

Apple wil de mogelijkheden met betrekking tot de videocamera flink uitbreiden. Het gaat hier om een ingediend patent van januari 2018, dat in mei van dit jaar is goedgekeurd. Of en wanneer de nieuwe functie op de markt komt, is nog niet bekend.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Video opname in twee verschillende standen

Dankzij de nieuwe functie is het mogelijk om beide lenzen een eigen video op te laten nemen. Hierdoor kan er tegelijkertijd zowel op afstand als ingezoomd een video worden gemaakt. Het beeld is direct op het splitscreen scherm zichtbaar.

In theorie werkt de nieuwe videofunctie hetzelfde als twee losse camera’s. De opnames zijn los van elkaar te bedienen. Een mogelijkheid is om de ene opname stil te zetten of in of uit te zoomen terwijl de andere opname gewoon door blijft lopen. Later kunnen beide opnamen met elkaar geknipt of geplakt worden, zodat er een mooie video opname ontstaat. Ideaal tijdens sport situaties, festivals, feesten of andere gebeurtenissen.

iPhone met dual lens camera

In 2016 is de eerste iPhone met dubbele camera aangekondigd. Het ging hier om de iPhone 7 en 7 Plus. Hierop volgde de iPhone 8 modellen met dual lens camera, net als de iPhone X. Vanwege de bijzondere techniek brengen deze smartphones hogere productiekosten met zich mee. Dit verklaart waarom de goedkopere iPhone SE en de toekomstige iPhone SE2 geen dual camera hebben / zullen hebben.

In 2018 zijn de eerste smartphones met triple camera verschenen. Hierbij bevinden zich drie cameralenzen naast of boven elkaar. De Huawei P20 Pro beschikt over deze techniek. Mogelijk verschijnt in 2019 de eerste iPhone met drievoudige lenscamera. Het is onbekend of de dubbele video opname modus ook bij de iPhone met triple camera beschikbaar is. De technologische ontwikkelingen verlopen razendsnel, mogelijk zijn er dan meer nieuwe functies beschikbaar. Het is eerst even wachten op de nieuwste videofunctie met dubbele opname mogelijkheid en splitscreen scherm.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.