Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Deze week is het dan eindelijk zover: het Apple event met de nieuwe iPhone 7 en nog veel meer. Naast de presentatie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zal Apple naast de nieuwe iOS wellicht een Apple Watch en de nieuwe MacBook Pro lanceren.

Zet aankomende woensdag 19:00 maar alvast in je agenda want dan is het zover. Bij iPhone.nl houden wij voor jou een liveblog bij van alle hoogtepunten van de presentatie in een handig overzicht. Dit zijn onze verwachtingen van het Apple Event van 7 september om 7 uur!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone 7

Natuurlijk de iPhone 7! Er zijn weinig dingen in het leven zeker (denk aan belasting betalen) maar dat we de nieuwe iPhone van Apple aankomende woensdag te zien krijgen is 100% zeker. Het nieuwe flagship toestel van Apple zal uitgebreid aan bod komen om alle nieuwe functie en opties te bespreken.

De afgelopen weken is er druk gespeculeerd over de nieuwe functies. Het lijkt erop dat de iPhone 7 geen 3.5mm koptelefoonaansluiting meer krijgt. Om de telefoon nog dunner te krijgen is dit een cruciaal punt in het design. Er zal dan plek zijn voor een eventuele tweede speaker op die plek. Een Force-homebutton is een andere verandering die ook in de lijn der verwachtingen loopt. Daarnaast wordt de camera sterk verbeterd om nog mooiere foto’s te kunnen schieten.

iPhone 7 kleuren

Over het algemeen blijven de kleuren hetzelfde al wordt de spacegrijs versie van de iPhone 7 een stuk donkerder van kleur. De kleur zwart komt er waarschijnlijk ook in een Piano Black uitvoering

Apple lijkt, op basis van de laatste geruchten, geen 16GB instapmodellen meer te produceren. Door de aanhoudende klachten en steeds groter wordende software updates lijkt dit een uitstekende keuze. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen in 32GB, 64GB en 256GB modellen te verkrijgen zijn.

iphone 7 verwachtingen

Lees hier al het laatste iPhone 7 nieuws.

iPhone 7 Plus

We kunnen nagenoeg de tekst van de iPhone 7 compleet kopiëren naar de iPhone 7 Plus. Hij is uiteraard weer van een groter formaat, heeft dezelfde opslagruimtes als zijn kleinere broertje en wordt geleverd in dezelfde kleuren. Toch gaat dit toch helemaal niet op deze keer.

De iPhone 7 Plus zal naar verwachting een grotere dual-lens 3D camera krijgen. Dit zal een groot verschil worden tussen de twee broers. Het moet volgens Apple de beste camera ooit worden op een iPhone en zal de competitie aan moeten gaan met Android toestellen. De dubbele lens zal kunnen dienen voor 3D foto’s en voor het beter fotograferen in donkere ruimtes.

Er zijn nog wat onzekere geruchten over een eventuele Smart Connector op de achterkant van het toestel. De iPad Pro heeft deze al wel om makkelijker en sneller accessoires met de iPad te laten verbinden. Deze geruchten kwamen maanden geleden naar voren maar om eerlijk te zijn denken wij dat de Smart Connector er niet zal komen.

Lees hier al het iPhone 7 Plus nieuws.

Apple Watch 2

De reactie op de eerste Apple Watch waren nogal verschillend te noemen. De een vond het geweldig om alles op een horlogevormig item te zien, de ander zag de toegevoegde waarde van de Apple Watch niet. Apple zal naar verwachting tijdens het Apple Event de opvolger van de eerste Apple Watch presenteren; Apple Watch 2.

Een langere batterijduur en een ingebouwde GPS systeem lijken de speerpunten van de nieuwe Apple Watch 2 te worden. Dit lijkt de twee grootste problemen te tackelen waar de meeste gebruikers over klaagden. In de presentatie zal Apple vast ook een aantal extra bandjes presenteren in diverse kleuren en maten.

Lagere prijs bestaande Apple Watches

Het goede nieuws van de nieuwe Apple Watch 2 is dat de andere modellen in prijs zullen gaan dalen. Zo kun jij deze een schappelijke prijs toch eens zo’n hightech horloge uitproberen en zelf een oordeel vellen of dit nou echt iets toevoegt.

apple watch 2 geruchten

MacBook Pro 2016/2017

Ja deze lijkt er dan ook ein-de-lijk te gaan komen. Ik hoor het je denken. De nieuwe MacBook Pro 2016 editie van Apple zal ook gepresenteerd worden op het Apple Event. Althans niet als we de laatste geruchten mogen geloven. Deze beweren dat de presentatie opschuift naar de keynote in oktober. Marketingtechnisch een slimme zet om de focus tijdens dit Apple Event te houden op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Qua design als intern zal de MacBook Pro grote veranderingen krijgen. Hij zal voornamelijk dunner zijn dan zijn voorgangers en in dezelfde kleuren verkrijgbaar zijn als de 12 inch-modellen. Er zal een groter touch trackpad zijn, een usb-c aansluiting en minder dikke zwarte randen naast het scherm. De grootste verandering is het OLED-touchscreen. Dit zijn toetsen bovenaan het toetsenbord die zich automatisch aanpassen aan het programma wat jij op dat moment gebruikt. Ben jij bijvoorbeeld muziek aan het luisteren via Spotify dan zullen er toetsen zoals een playbutton en pauzebutton verschijnen.

macbook pro oled scherm

Nieuwe software: iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3, tvOS 10

Wij kijken er uit naar de nieuwe software updates die Apple gepland heeft staan voor dit Apple Event. Op 7 september zal de iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 toegelicht worden. De afgelopen maanden zijn er diverse geruchten en functies uitgelekt over de nieuwe updates:

iOS 10

Een nieuwe rond getal betekent een complete make-over als we de updates uit het verleden mogen geloven. Nieuwe functies en handige toepassingen zullen ook dit keer beschikbaar worden in de iOS 10. iOS 10 heeft de basis gebruikt van iOS 9 zo zal Siri beschikbaar worden voor developers om hier aanpassingen in te doen naar wens. Homekit zal toegankelijker worden dan ooit in deze nieuwe iOS software update. Homekit kan toegepast worden in huishoudens om apparaten en verlichting te laten communiceren met elkaar. Er zal een hoop te ontdekken zijn in de nieuwe iOS 10!

Lees ook: Video – Nieuwe optie in iOS 10 laat snel dataoverzicht zien

macOS Sierra

Eindelijk Siri ook zijn intrede doen op de Mac dankzij de nieuwe macOS Sierra. De opvolger van El Capitan zorgt ervoor dat je opdrachten kan inspreken of een iMessage kunt verzenden. 

watchOS 3

watchOS 3 zal een enorme impact hebben op de Apple Watch. Volgens Apple zullen processen en applicaties sneller en energiezuiniger werken. Dat willen we graag zien Apple!

tvOS10

Een kleine maar fijne update zal toegepast worden op de Apple TV. tvOS10 zal, net als bij macOS Sierra, gebruik gaan maken van Siri. Pak de Apple TV Remote, druk op het microfoontje en spreek de gewenste zoekopdracht (film) in. De Apple TV zal automatisch gaan zoeken naar deze titel of aanverwante titels. Een ander handige update is dat er een nachtmodus verschijnt op de tvOS10. Fijn als je Breaking Bad tot in de nachtelijke uurtjes kijkt. 

Liveblog Apple iPhone Event op iPhone.nl

Op woensdag 7 september om klokslag 7 uur ‘s avonds zitten wij klaar voor de presentatie van de nieuwe iPhone 7 (Plus). Wij houden ieder seconde bij wat er gezegd wordt en zulke alle belangrijke punten en hoogtepunten bijhouden in een liveblog. Houdt onze website en Facebook in de gaten voor de laatste updates rondom het Apple Event! Tot woensdag!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer