Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In maart kondigde Apple het al groots aan: het recycleprogramma voor iPhones en iPads. Met behulp van recycle-robot Liam wil Apple verspilling tot het verleden doen behoren. In slechts elf seconden tovert de robot een oude iPhone om in losse onderdelen.

Apple is nog niet klaar met het promoten van duurzaamheid. Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde deelde Apple een nieuwe video. Verwacht geen cleane video met perfecte edit, maar een cartoon met fris groene accenten.

Lees ook: iPhone 8 iets minder duur dan gedacht

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Does my iPhone believe in reincarnation?

In de video staat recycle-robot Liam centraal. Met het thema ‘Does my iPhone believe in reincarnation’ leggen drie sleutelfiguren van Apple het recycleproces uit. In de video komt onder ander Sarah Chandler aan het woord. Samen met Lisa Jackson is zij verantwoordelijk voor Apple’s milieu-initiatieven. Met behulp van frisse illustraties leggen de groene dames van Apple uit hoe het recycleproces in zijn werk gaat en welke belangrijke rol Liam hierin speelt.

iPhones en iPads hergebruiken

Nadat de oude iPhones door Liam zijn los gemonteerd en gescheiden, komt TJ Tyler aan het woord. Nu de materialen van elkaar gescheiden zijn, is het mogelijk ieder onderdeel volledig her te gebruiken. TJ oppert in de video om alle losse onderdelen weer terug te geven aan de bevoorradingsketen. Vol trots presenteert de animatie het uiteindelijke hoofddoel: iPhones en iPads volledig recyclen en hergebruiken. Een duurzame cirkel zonder een steekje te laten vallen.

Lees ook: Apple in de strijdt voor duurzaamheid

Het streven naar een circulaire productieketen is een mooi initiatief van Apple. Hoewel er al veel stappen zijn gezet is er nog een lange weg te gaan. Toch is het goed om te merken dat een technologie gigant als Apple actief bezig is met het bedenken van duurzame oplossingen.

Waar is Tim Cook?

Tussen al het duurzame nieuws door komt Tim Cook ook even om de hoek kijken. Heb jij ‘m al in de video kunnen spotten?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.