Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Terwijl Apple druk bezig is met het ontwikkelen van Touch ID voor onder het scherm, is ook de concurrentie niet stil blijven zitten. Als antwoord op de aanhoudende ruzie tussen Qualcomm en Apple, is het eerstgenoemde bedrijf in de strijd om samen met smartphonefabrikant Vivo als eerste een vingerafdrukscanner in het scherm van een telefoon te verwerken.

Verschillende bronnen melden dat Qualcomm en Vivo het als eerste voor elkaar hebben gekregen om een vingerafdrukscanner in een scherm te verwerken. Apple analist Ming-Chi Kuo is hier echter niet helemaal zeker van. Hij meldt dat de vingerafdrukscanner, die met behulp van techniek van Qualcomm tot stand moet komen, nog lang niet klaar is. Dit geeft Apple nog de ruimte om de eerste te zijn.

Tips: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken / losse iPhones vergelijken

Vorige week toonde Qualcomm de eerste beelden van een in een smartphonescherm verwerkte vingerafdrukscanner. Ook Apple werkt hard aan technieken die deze handige functie mogelijk maken. Het gebeurt wel eens vaker dat bedrijven in een nek-aan-nek strijd verweven zijn. Maar met het oog op het langlopende conflict tussen Apple en Qualcomm wordt de strijd heviger. Het gaat dus niet alleen meer om wie de eerste is, het gaat er namelijk vooral om dat de concurrentie later is.

Lees ook: iPhone 8 wordt minder goed door Apple’s strijd met Qualcomm

Het toestel van Vivo waar Qualcomm de technieken in gaat verwerken heeft nog geen releasedatum. Verder zijn er ook nog geen andere concrete plannen bekend over het nieuwe toestel. Om de vingerafdrukscanner in het scherm te kunnen verwerken, heeft Qualcomm de techniek onder het scherm geplaatst. Volgens Ming-Chi Kuo is dit een verbetering, maar nog zeker niet perfect. De snelheid en responstijden zijn nog niet optimaal. Het prototype dat nu bekend is, is niet de eerste. Eerdere versies waren nog niet in staat neppe en echte vingers van elkaar te onderscheiden. De nieuwste prototype kan dit echter wel. Ming-Chi staat ondanks de verbeteringen nog erg kritisch tegenover de vingerafdrukscanner van Qualcomm en Vivo. Met de kritische blik verwacht hij ook dat het nog enige tijd zal duren voordat Qualcomm tot de definitieve en perfecte techniek zal komen.

Lees ook: iPhone 8 foto's tonen geen Touch-ID aan de achterkant

Over de Touch ID die Apple zal gaan gebruiken is nog maar weinig duidelijk. Toch doet Ming-Chi Kuo een aantal uitspraken over de vingerafdrukscanner die in de iPhone 8 / iPhone 8 Plus zal worden verwerkt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.