Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Voor de iPhone zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van virtual reality. Want naast Google en Samsung kent ook Apple toepassingen om de wereld van VR in te duiken.

 

Virtual reality voor je iPhone, hoe werkt dat?

 Allereerst is het fijn om het verschijnsel virtual reality weer extra te duiden. Met de komst van augmented reality worden deze termen namelijk nog wel eens door elkaar gebruikt en dat terwijl het toch echt om twee verschillende verschijnsels gaat. Met virtual reality zet je een bril op. Met deze bril wordt je in een andere wereld geplaatst. Doordat alle beelden die je te zien krijgt 3D zijn, heb je het gevoel echt onderdeel te zijn van deze virtuele wereld. De bekendste VR-brillen zijn de Oculus Rift en HTC Vive. Deze brillen dienen te worden aangesloten aan een speciale, en daarom ook peperdure, computer. Gelukkig zijn er ook meer betaalbare alternatieven waar de computer wordt vervangen door een smartphone. 
 

VR-brillen voor een smartphone bieden een solide basis voor korte virtual ervaringen, maar de kracht van virtual reality computer valt moeilijk te evenaren. Wanneer je de virtual reality bril wilt gebruiken voor achtbaanritjes, korte games of een video, is een smartphone zeer geschikt. 

Voor virtual reality met je smartphone schuif je jouw iPhone in een bril. Op die manier komt je iPhone slechts een paar centimeter van ogen vandaan. Het scherm wordt in tweeën gedeeld en met twee lenzen voor het scherm kun je naar je virtuele wereld kijken. Mede door de twee lenzen wordt het 3D-effect bewerkstelligd. Door met je hoofd te bewegen kun je ook om je heen kijken en je volledig laten meenemen in de virtuele omgeving waarin jij je bevindt. 

Vergelijk zelf: alle iPhone toestellen die je met een VR bril kunt gebruiken

De perfecte VR-bril voor jouw iPhone

Voor een virtual reality ervaring heb je uiteraard een bril nodig. Er zijn een hoop goedkope varianten te vinden. Zo heb je de VR Box, Homido, Hyper en VR-I. Infeite maakt de kwaliteit van de bril niet heel veel uit, want de meeste kracht zal in het scherm van je iPhone liggen. De bril dient dus voornamelijk als accessoire en manier om je iPhone vlak voor je ogen te kunnen dragen. Uiteraard zal er per bril wel verschil zitten in comfort. 

Lees ook: Apple neemt Virtual Reality expert aan

De goedkoopste, en daarmee ook minst comfortabele optie, is de Google Cardboard. Voor ongeveer een tientje kan deze kartonnen bril van jouw zijn. Deze bril zul je tijdens je gehele virtual ervaring vast moeten houden. Hierdoor is de bril niet ideaal voor regelmatig gebruik, maar kun je wel eenvoudig testen of VR iets voor jou is. 

Als je voor meer comfort gaat, zal de prijs al snel toenemen. Let bij de aanschaf op of de bril is voorzien van een stevige hoofdband. Met deze band zal de bril beter op zijn plek blijven zitten, waardoor niets meer in de weg staat voor een onvergetelijke ervaring.

Nog een tip: controleer goed of je iPhone echt in de bril past. Dit staat meestal duidelijk aangegeven wanneer je online een VR-bril shopt. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.