Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De vliegtuigstand op een iPhone of iPad is een nuttige uitkomst in vele situaties. Lees in dit artikel vijf redenen waar jij de vliegtuigstand zoal voor kan gebruiken.

Vliegtuigstand bij ceremonies en dodenherdenking

Bij bijvoorbeeld een begrafenis en op 4 mei is het gebruiken van de vliegstand eigenlijk wel een must. Irritante meldingen, WhatsAppjes belletjes en sms’jes wil je niet hebben tijdens zulke belangrijke momenten waarbij iedereen wordt geacht stil te zijn. Om 100% zeker te zijn dat je ook geen interne notificaties krijgt vanuit bijvoorbeeld je agenda dan raden wij je aan om je telefoon helemaal uit te schakelen.

Vliegtuigstand in de bioscoop en bij het eten

Ga je een avondje uiteten naar de bioscoop of ga je lekker (uit)eten? Op niet gestoord te worden en de volledige aandacht te houden bij de film en jouw vrienden kun je het beste vliegtuigstand aanzetten. De laatste appjes en e-mailtjes kunnen wel even wachten tot later die avond. Op deze manier weet je zeker dat je niet die éne vervelende vriend bent die constant op zijn mobiel zit. ;)

Vliegtuigstand om je iPhone of iPad sneller op te laden

De vliegstand inzetten om je iPhone sneller op te laden is een slimme manier om toch nog even die extra procent batterij erbij te krijgen binnen een kortere tijd. Verwacht geen gigantisch verschil in oplaadtijd maar uit ervaring kunnen wij spreken van toch gauw 10% per uur. De reden waarom je iPhone sneller oplaadt dankzij vliegtuigstand is vrij logisch. De iPhone hoeft namelijk geen energie te steken in het ophalen van notificaties en achtergrond bestanden. Dit komt voornamelijk voor als de iPhone in het stopcontact zit en verbonden is met Wi-Fi.

Vliegtuigstand batterij opladen iPhone

Vliegtuigstand gebruiken in het buitenland

Ben je in het buitenland en wil je geen gebruik maken van het mobiele netwerk? Dan is de vliegtuigstand een handige oplossing om geen onnodige data te verbruiken. Buiten dat het zonde is van het aantal GB’s, is het nog eens hartstikke prijzig om in het buitenland internet te gebruiken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat datahoeveelheden naar boven worden afgerond.  Je kunt met de vliegtuigstand  functie aan nog steeds gebruik maken van een Wi-Fi netwerk.

Vliegtuigstand tijdens het vliegen

Deze optie om vliegtuigstand te gebruiken mocht natuurlijk niet ontbreken. Als je klaar bent om te gaan vliegen wordt altijd gevraagd om je telefoon óf uit te zetten óf op vliegtuigstand te zetten. Tijdens het opstijgen en landen moet je iPhone helemaal uitgeschakeld zijn en mag pas weer in vliegtuigstand gezet worden op zo’n 10.000 voet (3000 meter / 3 KM). Mocht je vlucht ook Wi-Fi aanbieden dan kun je de vliegtuigstand gebruiken met Wi-Fi aan.  

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer