Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De moderne iPhones hebben een uitstekende camera met goede specificaties. Vloggen met je iPhone is dan ook zeker aan te raden. Het scheelt je weer de aanschaf van een blogcamera. Bovendien upload je jouw vlog direct naar social media, YouTube of je website. Een goede voorbereiding is het halve werk, ontdek hoe vloggen met je iPhone werkt.

Waarom zou je vloggen met je iPhone?

Vloggen is razend populair en zeker aan te raden wanneer je trainer, coach of ondernemer bent. Of wanneer je een (potentiële) bekendheid bent. Dankzij vloggen vergroot je de interactie met je volgers en kom je een stuk betrouwbaarder én sympathieker over.

Vloggers kopen vaak een speciale vlogcamera. Dit zijn vrij lompe camera’s die niet zomaar in je broekzak passen. Je moet dus altijd een tasje bij je hebben. Vloggen met je iPhone is helemaal geen gek idee: je hebt deze vlogcamera altijd en overal bij je. Bovendien kost het je niets extra’s, de iPhone had je al.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een iPhone met een goede camera

Voordat je begint te vloggen met je iPhone moet je er zeker van zijn dat deze een goede camera heeft. Nu zal dit bij de nieuwste modellen geen probleem zijn maar vloggen met een iPhone 5 is zeker niet aan te raden. Alle modellen vanaf 2019 hebben in ieder geval goede cameraspecificaties.

Zo heeft de iPhone 11 uit 2019 een dual selfiecamera met SL 3D en een 12 MP-lens. Prima om mee te vloggen. Maar let op, de iPhone SE uit 2020 heeft een enkele 7 MP selfiecamera. Hier kun je toch weer minder mee. Let daarom eventjes goed op de camera specificaties.

Het script klaarmaken

Start niet zomaar met vloggen, je moet namelijk wel weten wat je gaat filmen. Vloggen betekent dat je een verhaal in een video vertelt. Hierbij breng je een boodschap over of deel je informatie. vaak krijg je de vlog er niet in één keer goed op, simpelweg omdat je de totale video in verschillende situaties of omgevingen opneemt.

Zet in je script een duidelijke intro, het middengedeelte en het slotgedeelte (het einde). Bedenk hoe je dit invulling wil geven.

Wees jezelf en blijf uniek

Vloggen met je camera lijkt misschien makkelijk, maar je hebt al snel de neiging om andere vloggers na te doen. Dit zie je bijvoorbeeld bij Enzo Knol: sinds zijn groeiende populariteit zijn er heel wat game vloggers bijgekomen. Ze doen bijna allemaal hetzelfde. Imiteer geen andere vloggers. Wees jezelf en blijf vooral uniek.

Houd je iPhone horizontaal

Veel mensen die met hun iPhone filmen houden hierbij het toestel verticaal oftewel rechtop. Niet doen! Houd de iPhone horizontaal. Wanneer je de video naar YouTube uploadt dan ziet deze er horizontaal het beste uit. Maar ook bij het afspelen op een tv ga je voor horizontaal. Is de video bedoeld voor social media? Omdat veel mensen social media via hun smartphone bezoeken ziet een verticaal gefilmde video er vaak wel beter uit.

Bewerk je video

Het is best nog lastig om een goede vlog in één keer op te nemen. Vaak zul je dit in verschillende gedeeltes doen. Het komt erop neer dat je kleine stukjes video aan elkaar moet plakken of iets ertussenuit moet knippen. Want er gaat natuurlijk ook veel mis.

Vervolgens bewerk je de video nog. Denk hierbij aan een ondertiteling, een intro met muziek, een aftiteling of wat je ook allemaal nodig hebt. Tegenwoordig is er heel veel software verkrijgbaar waarmee je video’s op een leuke manier bewerkt. Pak dit goed aan, dan kom je ook professioneel over.

Gebruik een selfiestick

Vloggen met je iPhone doe je door gebruik te maken van de selfiecamera. Wanneer je hem in je hand houdt dan staat de camera vaak te dichtbij. Bovendien is er vaak een stuk van je arm zichtbaar. Wanneer je gebruik maakt van een selfiestick dan los je al deze problemen in één keer op.

Nu komt het op jou aan: vloggen met je iPhone. Oefening baart kunst dus doe het vooral heel veel.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer