Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met intensief gebruik loopt de iPhone al snel risico op oververhitting. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het opladen en tegelijkertijd YouTube bekijken. Met het naderende zomerweer loopt de iPhone nog eens extra kans op oververhitting. Hierdoor kan het toestel zomaar uitschakelen. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan, hebben we een aantal tips tegen oververhitting.

Ideale temperatuur voor iPhone of iPad

Je Apple toestel functioneert het beste wanneer deze een temperatuur van 0 tot 35 graden heeft. Zowel bij te hoge als lage temperaturen kan het toestel ermee ophouden. Dit komt omdat de batterij een stuk sneller leegloopt. Zorg er daarom voor dat het toestel binnen de ideale temperatuurmarge blijft. De iPhone achter het autoraam laten liggen? In de auto kan de temperatuur in de volle zon binnen enkele ogenblikken tot boven de 65 graden oplopen. Niet alleen dodelijk voor dieren en kinderen, ook je iPhone kan hier slecht tegen. Dat merk je aan plotselinge uitval of een melding op het scherm. Afkoelen? Hier volgen de 3 beste tips.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Schakel het toestel uit

Dit is waarschijnlijk de meest praktische oplossing bij oververhitting. Schakel de iPhone of iPad gedurende 15 minuten uit. In de meeste gevallen is dit lang genoeg om het toestel af te laten koelen. Mocht deze toch nog warm aanvoelen, wacht dan even met inschakelen.

Zet applicaties uit

Sommige apps / applicaties gebruiken enorm veel energie. Bij deze energie komt warmte vrij, wat voor oververhitting kan zorgen. Kijk eens kritisch naar alle geïnstalleerde applicaties. Mogelijk kunnen een paar van deze energievreters worden uitgeschakeld. Let ook goed op het gebruik van bluetooth en locatie, ook dit kan het toestel aardig verhitten.

Aanbevolen: BEN abonnementen vergelijken met telefoon

Leg je iPhone op een koele plek

Je hoeft hem niet meteen in de vriezer te leggen, maar een koele plek is wel zo prettig bij een oververhit toestel. Leg de iPhone of iPad in ieder geval nooit achter het raam in de zon. Vermijd ook een dichte ondergrond zoals een dekbed of stoffen bank, dit geeft de warmte juist terug aan het toestel. Beton of betegeling trekt de warmte eerder uit je iPhone of iPad.

Oververhitting voorkomen? Gebruik nooit een goedkope oplader en gooi kapotte opladers direct weg. Een afgesloten hoesje kan de warmte ook slecht kwijt. Accessoires die de batterijcapaciteit van je toestel sterk kunnen beïnvloeden. Ook wel iets om over na te denken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.