Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hij is met een prijs variërend van €800 tot €950 niet spotgoedkoop. Toch valt de prijs lager uit dan verwacht. Waarom is de iPhone 11 goedkoop? In dit artikel 3 x een antwoord.

Informatie iPhone 11

De Apple iPhone 11 is in september 2019 uitgebracht. Niet alleen de iPhone 11 maar ook de 11 Pro en 11 Pro Max behoren tot deze serie. Het goedkoopste model is verkrijgbaar voor ongeveer €800. Hierna volgt de 11 Pro met een prijs vanaf €1129. De 11 Pro Max is de duurste van het drietal: vanaf €1259. Dit zijn richtprijzen: mogelijk tref je een van deze modellen goedkoper aan.

Losse iPhone 11 toestellen vergelijken

Abonnementen met iPhone 11 vergelijken

Antwoorden op de vraag: waarom is de iPhone 11 goedkoop?

Apple heeft echt wel door wat mensen willen. Daarom heeft het niet alleen het toestel maar ook de prijs aangepast. Bekijk wat Apple veranderd heeft en wat ze van hun consumenten leren.

1. Kleine aanpassingen zonder poespas

Dat je met een iPhone tevens een minicomputer in handen hebt, is wel zo handig. Toch zitten we niet te wachten op nutteloze functies. Daarom heeft Apple met de iPhone 11 een aantal belangrijke en onmisbare updates en aanpassingen doorgevoerd, zonder te overdrijven. Wat is er nieuw? De iPhone 11 wordt aangedreven door een Apple A13 Bionoc chip. Ten opzichte van de iPhone Xr is het 11- model sneller, maar heeft ook een iets groter werkgeheugen. Hierdoor werkt het toestel efficiënter.

Ook de hoofdcamera is aangepast: Deze heeft twee lenzen in plaats van één lens. Verder is er ten opzichte van de iPhone XR uit 2018 niet veel veranderd. Hierdoor stijgt ook de prijs niet noemenswaardig.

2. Prijs onder de €1000 houden

Apple heeft het goed in de gaten: consumenten willen vaak niet meer dan €1000 voor een smartphone betalen. Dit lijkt een beetje een magische grens waar moeilijk overheen te stappen is. Hierdoor heeft Apple gekozen voor een verkoopprijs die mooi onder deze grens ligt. Afhankelijk van de opslagruimte betaal je voor de iPhone 11 tussen de €800 (64GB) tot €979 (256GB).

Apple presenteert de iPhone 11 als hét vlaggenschip van het merk, maar dan opvallend goed geprijsd. Mooi, want we zijn écht niet bereid om veel uit te geven. Dat is overigens ook de reden dat we steeds langer met ons ‘oud’ toestel doen.

Het is wel even afwachten wat de prijs van de iPhone 12 zal zijn. Apple heeft ambities om in het jaar 2020 minimaal 100 miljoen iPhones te verkopen. Je kunt je voorstellen dat dit alleen lukt wanneer de prijs niet al te hoog is. Zal de iPhone 12 ook onder de €1000 blijven of komt deze hier overheen? Voordat het zo ver is profiteren we nog van de voordelige prijs van de iPhone 11.

3. Grotere concurrentie van Samsung, Huawei en Google

Apple is allang niet meer de marktleider op het gebied van smartphones. In het tweede kwartaal van 2019 is het marktaandeel binnen Europa met 17% gedaald. Hiermee kwam Apple op 14,1% uit. Samsung heeft in dezelfde periode een marktaandeel van 40%. Apple krijgt ook te maken met geduchte concurrenten zoals Huawei, Google en Xiaomi. Deze laatste is in het tweede kwartaal van 2019 zelfs met 40% gegroeid.

Dit laat zien dat Apple het op moet nemen tegen goedkopere concurrenten. Juist om deze reden kunnen iPhones niet te duur zijn, consumenten stappen dan makkelijker naar een ander merk over. Ook dit is een van de redenen waarom de iPhone 11 goedkoop is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Besparen op aanschaf iPhone 11 (en iPhone 11 Pro)

Ondanks dat de prijs onder €1000 ligt kan de aanschaf van een iPhone 11 voor velen toch nog te duur zijn. Hoe kun je besparen op dit toestel? Let goed op aanbiedingen of acties: vaak kun je dan voordelig een iPhone 11 scoren. Let ook eens op speciale actiedagen zoals Black Friday of Cyber Monday. Laat je echter niet verleiden door nepkortingen maar blijf de prijs gedurende langere periode in de gaten houden.

Kun je het toestel niet in één keer betalen en ben je tegelijkertijd toe aan een nieuw abonnement? Denk dan eens aan een telefoonabonnement inclusief iPhone 11 (Pro). Je betaalt het toestel in maandelijkse termijnen af, waardoor je dit niet in een keer hoeft te betalen. Deze maandelijkse termijnen zitten gewoon bij je maandabonnement inbegrepen.

Je hebt altijd de keuze om een gedeelte van het toestel vooraf te betalen, waarbij je de rest in maandtermijnen terugbetaalt. In veel gevallen ben je zelfs iets voordeliger uit, omdat de provider korting op het toestel geeft. Dit scheelt toch weer enkele tientjes, daar kun je leuke dingen van doen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer