Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwe Macbooks hebben geen 'normale' USB en adapter aansluitingen meer maar beschikken nu over een USB-C aansluiting om op te laden. Helaas blijken verkeerde USB-C kabels bijzonder gevaarlijk: de hele computer kan intern verbranden.

Wanneer je voor zo'n 1500 euro een nieuwe Apple Macbook gekocht hebt kan je beter niet besparen door het kopen van goedkope kabels. Een lid van het Google Pixel team (Benson Leung) is bezig geweest met het recenseren van USB-C kabels voor de Chromebook Pixel. Hij heeft een groot aantal kabels van goede kwaliteit getest, maar met een enkele kabel was het goed mis.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De Chromebook Pixel maakt gebruik van een USB-C aansluiting, waar ook de nieuwe Apple Macbooks mee uitgerust zijn. De reguliere USB poorten op de Macbooks zijn verwijderd, alsmede de adapter-aansluiting. Deze zijn allen vervangen voor de USB-C aansluiting om een nog draagbaarder ontwerp mogelijk te maken. 

Benson Leung bestelde via de welbekende e-tailer Amazon een aantal kabels, waaronder een enkele van het merk 'SurjTech' met een prijs van $9.98. Deze kabel was dusdanig slecht bedraad dat deze bij het aansluiten direct de laptop intern verbrandde. 

USB-C kabel

De desbetrefende SurjTech kabel, afkomstig van Amazon.

Binnen de kabel was zowel de verkeerde weerstand gebruikt als de aardepin verkeerd aangesloten. Dit bizarre voorval was een bijzonder geval, maar het leert ons wel een les. Bij het kopen van een dure Macbook (of zelfs iPhone/iPad), kun je het best voor 'safe' spelen als het aankomt op kabels. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.