Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In het Verenigd Koninkrijk wordt het waarschijnlijk mogelijk om het rijbewijs in de Wallet app op te slaan. Dit blijkt uit een foto van deze toepassing, gedeeld door de CEO Oliver Morley van het Verenigd Koninkrijk's 'Driver Vehicle Licensing Agency' (DVLA)

Hoe gebruik je de Wallet app?

Apple's ingebouwde Wallet app kan op dit moment gebruikt worden om Apple Pay credit- en debitkaarten in op te slaan en bijvoorbeeld toegangskaarten en tickets. Onlangs schreven we over Stocard, een Wallet-toepassing om al je klantenkaarten op te slaan.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Rijbewijs in de Wallet

Dat het Verenigd Koninkrijk toekomst ziet in de Wallet is wel duidelijk. Op dit moment werkt de overheid aan ondersteuning voor het opslaan van het rijbewijs alsmede andere belangrijke kaarten in de app. Volgens Oliver Morley is de schermafbeelding op dit moment een prototype, en het is onbekend wanneer de app precies beschikbaar is.

Daarnaast geeft Oliver Morley nog aan dat de Wallet toepassing geen vervanging voor de fotokaart is, maar slecht een add-on.

Komt dit ook naar Nederland?

Of deze Wallet toepassing ook naar Nederland komt is op dit moment nog onduidelijk. Apple Pay heeft zijn opkomst in Nederland namelijk helaas ook nog niet gemaakt. Wij wachten met spanning af!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer