Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het warme weer van de afgelopen dagen is genieten. Helaas kan onze favoriete gadget iets minder tegen de hitte. Zo houd jij je hoofd en je iPhone koel!

Hoewel wij de mens goed tegen warmte kan, is je iPhone daar iets minder geschikt voor. Bij hoge temperaturen kan je iPhone nog wel eens last hebben van oververhitting. Een iPhone presteert het beste tussen de 0 en 35 graden Celsius. Bij te hoge temperaturen krijg je de melding dat je iPhone moet afkoelen.

 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat zijn de gevolgen van oververhitting?

Jouw iPhone begeeft het natuurlijk niet meteen wanneer je toestel de melding van oververhitting krijgt, maar erg prettig vindt je batterij het niet. Hoe vaker je de oververhittingsmelding krijgt, hoe schadelijker dit voor de batterij is. De batterijduur wordt namelijk aangetast en gaat korter mee.

Wat is de oorzaak?

Een oververhitte iPhone hoeft niet perse door de felle zon te komen. Andere oorzaken zijn:

  • iPhone in de auto laten liggen: wanneer de iPhone op je dashboard blijft liggen en de auto in de felle zon staat dan lopen de temperaturen snel op. Hierdoor kan de iPhone oververhit raken.
  • Defecte oplader: wanneer je oplader defect is, kan dit ook de oorzaak zijn van een oververhit toestel
  • Dik hoesje: met warm weer een telefoon in een dik hoesje laten is ook niet heel handig. Hier kunnen de temperaturen ook snel oplopen.

De oplossing

  • Schakel de iPhone helemaal uit
  • Leg de iPhone binnen of ergens in de schaduw
  • Schakel energieverslindende functies/processen uit
  • Gebruik de camera even niet
  • Speel geen games
  • Open geen grote apps
  • Zet vliegtuigstand aan

Bovenstaande oplossingen zorgen ervoor dat er op de achtergrond geen grote processen gestart worden die een extra belasting geven.

De afkoelingsperiode

Heb je het niet weten te voorkomen dat je iPhone oververhit raakt en krijg je de melding? Dan zit er niets anders op om naar je iPhone te luisteren. De iPhone heeft dan ongeveer 15 minuten nodig om weer op een werkbare temperatuur te komen. Je hoeft je geen zorgen te maken. Je kunt je toestel even niet gebruiken. Het is verstandig om de afkoelingsperiode af te wachten in een schaduwrijke of koele omgeving. Maar de koelkast is geen verstandig idee!

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer