Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vanaf juni 2017 is het hélemaal gedaan met roamingtarieven, maar tot dat het geval is betalen wij ons vaak helaas nog blauw aan een klein aantal MB's in het buitenland. Wat kost het nu per provider om in het buitenland van je mobiele netwerk gebruik te maken?

Het is al goedkoper

Internetten in het buitenland is de afgelopen jaren véél goedkoper geworden. Dat betekent echter niet dat je nu op wintersport in Oostenrijk of zonvakantie in Italië nu naar hartenlust kan gaan Facebooken, Snapchatten of WhatsAppen: het kost nog steeds (best veel) geld. De tarieven zijn in vergelijking met vorig jaar wel enorm omlaag gegaan: van 24 cent per MB naar 6 cent per MB (via NOS).

Provider T-Mobile kondigde vandaag zelfs een nieuwe actie aan waarbij 250 MB in de EU binnen de bundel helemaal gratis is! Dit voordeel werkt met een standaard Stel Samen & Stel Bij abonnement

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Vanaf juni 2017 geen roamingkosten meer

Vanaf volgend jaar is het helemaal voorbij met de roamingkosten. De Europese Unie heeft afgesproken dat deze kosten dan volledig worden afgeschaft.

Overzicht kosten voor internet binnen de Europese Unie in 2016

Aanbieder Prijs

Per aantal MB's

KPN € 2,50 (per dag) 100
  € 5,- (per week) 200
  € 10,- (per maand) 500
Vodafone € 2,50 (per dag) 50
  € 4,- (per dag) 125
Tele2 € 2,- (per maand)* 100
  € 6,- 500
  € 10,- 1000
T-Mobile (buiten bundel) € 1,95 35
  € 4,99 100
  € 14,99 500
  € 24,99 1000
Vodafone € 0,24 1
Ben € 0,24 1
Telfort € 0,242 1
Simpel € 0,24 1000
Youfone € 2,-(per dag) 50
Simyo € 0,25 1
Ziggo € 0,24 1
Hollandsnieuwe € 2,50 1

* = een 'maand' is bij Tele2 30 dagen

Vergelijking providers in het buitenland

Zoals te zien is, is het bij de 'grotere' providers met eigen netwerk (KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile) goedkoper om in het buitenland van internet gebruik te maken. Je kan gemakkelijk per SMS een bundel voor een bepaalde tijd aanschaffen. Bij de 'kleinere' providers zoals Hollandsnieuwe, Ben en Simpel wordt internet in het buitenland afgerekend per MB en is de prijs hiervoor stukken hoger. Als je veel van internet gebruik wil maken is een grote provider (tot juni 2017) dus de beste keuze.

Houd er rekening mee dat dit alleen de prijzen binnen EU landen uit Zone 1 zijn. De zoneverdeling is als volgt:

Zone 1: EU-landen: België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigde Koninkrijk, Zweden + Noorwegen, IJsland en Zwitserland

Zone 2: Rest van Europa + Aruba, Australië, Canada, Nederlandse Antillen, Marokko, Suriname, Turkije en de Verenigde Staten

Zone 3: Rest van de wereld

Prijzen voor het gebruik van mobiel internet in andere zones is vaak hoger. Voor gedetailleerde informatie kun je altijd het best op de website van jouw provider kijken.

Verbruikslimiet binnen de EU

Binnen de EU geldt in alle landen behalve Nederland een verbruikslimiet van € 60,50 inclusief BTW per maand. Bij het naderen van dit tarief word je vaak door je provider op de hoogte gebracht, waarna door sommige providers de toegang tot het internet verbroken wordt. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.