Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Via een WhatsApp status laat jij vrienden zien wat jou bezighoudt. Je WhatsApp status delen met Facebook? Zo bereik je een grotere groep. In dit artikel lees je hoe je een WhatsApp status deelt met Facebook, maar ook met Instagram.

Uitleg WhatsApp status of Facebook verhaallijn

Snapchat was de eerste met een verhaallijn functie (story’s). Met een story of verhaal vertel je iets. Dit doe je middels een tekst, foto of video. Het is ook mogelijk om meerdere foto’s en video’s aan één WhatsApp status of Facebook Story toe te voegen. Eigenlijk heeft Facebook deze functie dus gewoon van Snapchat gekopieerd. Niet dat het erg is, maar ze zijn in ieder geval niet de originele bedenker.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp, Facebook en Instagram

Waarom is het mogelijk om je WhatsApp status met zowel Facebook als Instagram te delen? Dit komt omdat WhatsApp en Instagram onderdeel zijn van het bedrijf Facebook Inc. Het delen van je Whatsapp status bestaat nog niet zo lang. Dit is mogelijk sinds het jaar 2017. Een WhatsApp status is niets anders dan een verhalen functie binnen de applicatie.

Deze functie wordt vrij weinig gebruikt. Heb jij al eens jouw Whatsapp status gedeeld? Valt het je ook op dat weinig mensen hiernaar kijken? Toch wil Facebook, eigenaar van WhatsApp, deze verhalenfunctie nog verder uitbreiden. Misschien om toch meer nieuwe gebruikers aan te trekken.

WhatsApp status aanmaken

Benieuwd hoe je een WhatsApp status deelt via Facebook of Instagram? Dan moet je eerst een WhatsApp status aanmaken. Dit doe je zo:

  • Open de WhatsApp applicatie
  • Ga naar het tabblad status
  • Tik voor status update
  • Maak een foto of video of selecteer een afbeelding uit jouw galerij
  • Tik op de verzendknop

Je status is gedurende 24 uur zichtbaar. Je bepaalt zelf wie jouw statusberichten ziet. Dit pas je aan via de privacy instellingen: instellingen > account > privacy > status. Zo eenvoudig is het.

WhatsApp status delen met Facebook

Je hebt een WhatsApp status aangemaakt. Hoe kun je deze met Facebook delen? Onderaan de status zie je de mogelijkheid om deze te delen met Facebook Story’s. Er is echter nog veel meer: je kunt je status ook met Instagram, Gmail of een ander platform delen. WhatsApp bepaalt uiteindelijk welke mogelijkheden je hebt. Zo kan het dus best dat er in de toekomst een aantal opties bijkomen, of verdwijnen.

Wat zijn Facebook Story’s?

Je deelt een WhatsApp status met Facebook Story’s. Wat is Facebook Story’s eigenlijk? Een belangrijke vraag, want je moet natuurlijk niet klakkeloos alles delen.

Facebook Story’s is hetzelfde als Instagram Story’s of je WhatsApp status. Je deelt een tekst, foto's en video's gedurende 24 uur. Na precies 24 uur verwijdert Facebook (of Instagram) ze weer.

Het voordeel van een WhatsApp status of Facebook Story is dat jouw informatie niet online blijft staan. Dit is vooral prettig voor mensen die liever niet alles via internet delen. Je tekst, foto of video is na 24 uur onzichtbaar. Deze wordt nergens opgeslagen maar verdwijnt in zijn geheel. Opgeruimd staat netjes.

Wat gebeurt er met een WhatsApp status die ik met Facebook deel?

Je WhatsApp status is 24 uur zichtbaar. Dit geldt ook voor Facebook Story’s. Wat gebeurt er met een WhatsApp status die je met Facebook deelt? Ook deze verdwijnt na 24 uur, tegelijkertijd met je WhatsApp status. Dit betekent dat je het gedeeld bericht niet handmatig hoeft te verwijderen. Handig, want zo heb je er ook geen omkijken meer naar.

Privacy WhatsApp en Facebook

Let op: je WhatsApp status delen op Facebook heeft geen gevolgen voor je privacy. Met het delen koppel je geen accounts. Je WhatsApp status wordt namelijk als afbeelding op je Facebook verhaallijn geplaatst. Mensen die dit via Facebook bekijken komen dus niet bij jouw WhatsApp terecht. Facebook deelt dan ook geen telefoonnummers. Je bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet zichtbaar maken van jouw telefoonnummer op Facebook.

Hoe zit het met je algemene privacy? Om eerlijk te zijn: Facebook is in het verleden vaker aangeklaagd wegens het schenden van de privacy van burgers. Hierdoor heeft Facebook een niet al te goede naam opgebouwd. WhatsApp mag dan wel onderdeel van Facebook zijn, via WhatsApp is het allemaal beter geregeld. Zo worden al jouw berichten versleuteld verzonden.

Let wel goed op wanneer je een WhatsApp status met Facebook deelt. Staat jouw Facebook profiel op openbaar? Dan kan iedereen jouw Facebook verhaallijn zien. Hiermee dus ook jouw gedeelde WhatsApp status. Controleer daarom goed jouw privacy instellingen op Facebook.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer