Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met ingang van de nieuwe wet omtrent privacy heeft Whatsapp ook iets aangepast. Vanaf 9 juni is Whatsapp alleen voor gebruikers van 16 jaar of ouder. Lees hier alles over deze nieuwe aanpassing binnen Whatsapp.

Ben jij nog geen 16 jaar, maar wel een gebruiker van Whatsapp? Dan heb je vanaf 9 juni een probleem. Whatsapp kiest er dan voor om de app alleen nog maar beschikbaar te stellen aan gebruikers van 16 jaar of ouder.

Nu mag je Whatsapp gebruiker vanaf 13 jaar. In de app moet je bevestigen dat je aan deze leeftijd voldoet. Of er een nieuwe controle gaat komen om te kunnen handhaven dat de gebruiker daadwerkelijk 16 jaar of ouder is, is nog onbekend.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Jonger dan 16 jaar

Het is niet zo dat jongere gebruikers helemaal geen toegang meer hebben. Als een gebruiker onder de 16 jaar is dan moet er toestemming gevraagd worden aan de ouders voor toegang tot de berichtenapp. Wereldwijd maken 1,5 miljard mensen gebruik van Whatsapp. Hoeveel tieners dit zijn is onbekend.

Nieuwe privacywetgeving

Misschien is het sommigen nog ontgaan, maar vanaf 25 mei gaat de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)’ in. Whatsapp geeft aan dat zij niet nieuwe persoonsgegevens gaan verzamelen. Hun doel is om de informatie die ze wel hebben op de juiste manier te verwerken. In de nieuwe privacystatement licht Whatsapp een aantal punten uit.

  • Whatsapp in Europa: om de diensten te kunnen blijven verrichten moet Whatsapp transparant blijven over de manier hoe de gegevens van de gebruikers verwerkt worden.
  • Datadeling: Whatsapp deelt geen accountinformatie voor marketing doeleinden.
  • Veilig blijven: wanneer een gebruiker iemand rapporteert naar aanleiding van een ongewenst bericht dan wordt de informatie gedeeld en komt Whatsapp in actie. Een van de acties is bijvoorbeeld een gebruiker blokkeren.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer