Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je kent het vast wel. In een opwelling stuur je iemand een bericht en meteen na het verzenden heb je hier spijt van. Tijdens het SMS-tijdperk was de schade al aangericht of jouw liefdesbericht al ontvangen. Whatsapp heeft de oplossing voor alle mensen die spijt hebben van het verzenden van hun bericht. 

De functie van WhatsApp die bij velen geliefd is, is de verwijderfunctie. Na jaren lang gênante berichten te hebben verstuurd wordt de gebruikers nu een optie geboden om dit terug te trekken door het bericht te verwijderen bij de ontvanger. Eerst kon je wel jouw eigen gestuurde berichten verwijderen, maar de ontvanger bleef deze wel zien. 

Tip: Sim Only abonnementen (zonder toestel) vergelijken

Tijdslimiet

WhatsApp heeft in de beginfase van deze functie een tijdslimiet van 10 minuten opgelegd. Daarna was het niet meer mogelijk om de berichten te verwijderen. Dit betekende dat je je wel heel snel moest bedenken en het bericht moest verwijderen. WhatsApp heeft nu de tijdslimiet verlengd. Berichten kunnen tot meer dan een uur verwijderd worden. Om precies te zijn, je hebt hiervoor 4096 seconden dus 68 minuten de tijd na het verzenden van jouw bericht die een foutje bevat. Het terugtrekken werkt ook in groepsgesprekken. 

Hoe werkt het?

  • Zorg ervoor dat je de meest recente versie van WhatsApp
  • Open de chat waarin je de fout hebt gemaakt
  • Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt
  • Als het menu verschijnt, klik dan op het pijltje
  • Klik op ‘verwijder’
  • Kies ‘verwijder voor iedereen’
  • Het bericht is verwijderd voor jou en de ontvanger

Het bericht is voor jou nog wel te herkennen. Bij het bericht verschijnt de tekst ‘U hebt dit bericht verwijderd’. Het verwijderen geldt niet alleen bij chatberichten, maar ook voor foto’s, video’s, audioberichten en locaties. Dus van alles waarvan je misschien spijt krijgt, geeft WhatsApp je even de tijd om dit ongedaan te maken. Het is goed om te onthouden dat een ontvanger die altijd de berichten snel opent jou misschien wel voor is en de fout al heeft gelezen. Misschien is het wel verstandiger om even na te denken voordat je iets geks, vreemds, gênants stuurt of een fout maakt in WhatsApp voordat je elke dag meerdere berichten aan het verwijderen bent.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer