Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook heeft CEO Mark Zuckerberg altijd benadrukt dat de sociale diensten los van elkaar staan. Tot op heden lijkt daar verandering in te komen en gaat WhatsApp zijn gebruikersgegevens met Facebook delen.

WhatsApp data doorgegeven aan Facebook

Android developer Javier Santos was een van de oplettende. Hij ontdekte een code, in de nieuwe update van WhatsApp, dat er op wijst dat Facebook van plan is om data van WhatsApp te gaan gebruiken. Het zou gaan om een vakje wat aangevinkt moet worden om toestemming te geven. Het lijkt er dus op dat de gebruikers uiteindelijk nog zelf de keuze hebben of ze dit willen laten gebeuren.  

Javier Santos geeft aan dat het vakje te vinden is in de instellingenvenster. Als men het vakje aanvinkt staat er bij 'de Facebook ervaring verbeteren'. Vooralsnog is het nog niet duidelijk welke gegevens er precies zullen worden gedeeld met de Facebook is niet bekend. Wij nemen een gokje en verwachten dat Facebook dit zal gebruiken om de targeting van Facebook advertenties te verbeteren. Aan de hand hiervan zul je 'relevantere' advertenties te zien krijgen op Facebook. 

Er is ook een nieuwe functie beschikbaar als het gaat om end-to-end versleuteling. WhatsApp geeft aan dat gebruikers er vanuit kunnen gaan dat hun gesprekken door niemand anders bekeken wordt. 

Wanneer de nieuwe versie voor iOS en Android verschijnt is nog niet bekend. Zoals Javier Santos al aangaf heeft hij het ontdekt op een bèta versie van WhatsApp.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp gratis geworden

Zoals wij al eerder aangaven is WhatsApp sinds kort een gratis dienst geworden. Zo gebruiken steeds meer bedrijven WhatsApp om interactief te communiceren met de klant. De mogelijkheden voor bedrijven met WhatsApp zullen binnenkort uitgebreidt worden aldus voorzitter Jan Koum. Jan Koum schrijft in een blog dat consumenten in de toekomst contact op kunnen gaan nemen met de bank als ze slachtoffer zijn van fraude bijvoorbeeld.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer