Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Communiceer jij via WhatsApp gesprekken? Er is meer mogelijk dan je denkt. Ontdek de beste tips en haal het beste uit WhatsApp.

Trucs die je nog niet kende

Je denkt alles van WhatsApp te weten, maar is dit ook zo? Hieronder vind je 12 WhatsApp tips waar je echt wat aan hebt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. Je locatie delen

Net als bij Facebook kun je ook bij WhatsApp je locatie delen. Zo kun je een contactpersoon laten weten waar je bent. Open het gesprek met de persoon waarmee je de locatie wilt delen. Tik onderaan op het paperclip icoontje. Je hebt nu de optie om je locatie te delen. Hiervoor moet GPS zijn ingeschakeld.

2. Berichten verwijderen

Je hebt een bericht verzonden, maar achteraf was dit geen goed idee. Je kunt het bericht verwijderen nog voordat de ontvanger deze gelezen heeft (mits deze niet al online is). Tik op het bericht dat je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt. Er verschijnt nu een prullenbak icoon. Kies voor verwijderen voor iedereen. Let op: je hebt slechts een uur na verzending de tijd om je bericht terug te trekken.

3. Een groep aanmaken

Je kunt met meerdere personen in een groep chatten. Open je chat overzicht en kies voor een nieuw gesprek. Selecteer de optie groep en voeg deelnemers toe.

4. Zien wie een groepsbericht gelezen heeft

Je hebt een bericht naar een groepsgesprek verstuurd. Wie heeft het gelezen? Swipe het bericht naar links. Bij bericht informatie zie je wie het bericht gelezen heeft.

5. Quick reply

Even snel reageren op een bericht? Met een reply maak je direct duidelijk waar je op reageert. Open het Whatsapp gesprek en veeg het betreffende bericht naar rechts. Er verschijnt een reply in het typvenster, waarbij jij je eigen reactie kunt intypen.

6. Bericht inspreken

Vind je het lastig om te typen of zit je net in de auto? Maakt dan gebruik van de dicteerfunctie. Tik onderaan het gesprek op het microfoontje. Je kunt nu een bericht inspreken.

7. Berichten terugvinden

Iemand heeft jou iets via WhatsApp verteld, maar je kunt het niet meer terugvinden. Open het Whatsapp gesprek. Tik op het menu (3 puntjes) en selecteer de functie zoeken. Typ nu het woord in waarnaar je zoekt. Je ziet direct alle gesprekken waar dit woord in voorkomt.

8. Media versturen

Die leuke foto of dat grappige filmpje moet je wel met andere delen! Via WhatsApp kun je eenvoudig foto’s en filmpjes versturen. Open het gesprek en tik op het paperclip icoon/ plusteken. Ga naar galerij en selecteer een foto of filmpje.

9. Vetgedrukte woorden

Hoe vet is het om vetgedrukte woorden te versturen? Dit doe je via het tekstveld waarin je typt. Typ een sterretje, vervolgens het woord en sluit weer af met een sterretje (*woord*). De tekst ziet er nu vetgedrukt uit.

10. Woorden doorhalen

Het is soms echt grappig om woorden door te halen (doorstrepen). Dit doe je met behulp van de Spaanse kringeltjes. Begin en eindigt hier en woord mee. Dat ziet er dan zo uit: ~woord~.

11. Schuine tekst

Wil je iets benadrukken, gebruik dan de schuine tekst. Ook hiervoor gebruik je een apart teken, namelijk de lage streep. Zo gebruik je deze: _woord_.

12. Berichten doorsturen

Stuur belangrijke berichten door. Tik op het bericht en houd deze even ingedrukt. Je hebt nu de keuze om het bericht door te sturen. Dit doe je door de optie stuur door of het pijltje naar rechts. Kies vervolgens een contactpersoon waarnaar je het bericht wilt doorsturen. Eenvoudiger kan niet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer