Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een WhatsApp groep maken, bewerken of verwijderen: Dit zijn de beste tips. Inclusief advies om je aan te sluiten bij bestaande groepen, of hoe je hier weer vanaf komt.

Verschil tussen WhatsApp gesprek en groep

Een een-op-een gesprek wordt ook wel een Whatsapp gesprek genoemd. Een WhatsApp groep bestaat uit minimaal 2 leden. Verzonden berichten binnen deze groep zijn voor alle leden zichtbaar. Daarnaast kunnen leden contact met elkaar opnemen, eventueel via een een-op-een gesprek.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een WhatsApp groep maken

Hoe kun je een WhatsApp groep maken? Iedereen met een WhatsApp account kan zelf een groep aanmaken. Dit werkt zo:

  • Open de WhatsApp applicatie
  • Tik op het icoontje voor het aanmaken van een nieuw chat bericht
  • Tik bovenaan op groep
  • Selecteer een aantal deelnemers (minimaal 1)
  • Tik op het groene pijltje
  • Verzin een groepsonderwerp

Maak de groep aan. Geselecteerde contactpersonen zijn direct lid van de nieuwe whatsapp-groep.

Wijzigingen aanbrengen en nieuwe leden toevoegen

Het is altijd mogelijk om de naam of afbeelding van een groep te wijzigen. Open de groepsapp en tik bovenaan op de naam van de groep. Vervolgens is het mogelijk om het onderwerp of de foto aan te passen.

Nieuwe leden aan de groep toevoegen? Open de groep en tik op de naam van de groep. Rechtsboven verschijnt er een poppetje met een plusje ernaast. Tik hierop en selecteer een of meer deelnemers. Bevestig je keuze.

Groepsbeheerder in een WhatsApp groep wijzigen

Degene die de groep heeft aangemaakt is ook de beheerder. Vooral bij grote groepen is het handig wanneer er meerdere beheerders zijn. Iemand als beheerder toevoegen kan via onderstaande stappenplan:

  • Open de WhatsApp groep
  • Tik bovenaan op de naam van de groep
  • Selecteer groepsinstellingen > groepsbeheerder wijzigen
  • Vink een of meer deelnemers aan

De geselecteerde deelnemers zijn nu ook groepsbeheerder. Deze kunnen net als de hoofdbeheerder verschillende instellingen aanpassen.

Jezelf aan een WhatsApp groep toevoegen

Is het mogelijk om jezelf aan een WhatsApp groep toe te voegen? Nee, je kunt jezelf niet uitnodigen voor een groep. Wel kun je vragen of iemand je toevoegt. Vaak is dit de beheerder, soms ook deelnemers (die dan mee de groepsbeheerder zijn).

Jezelf uit een WhatsApp groep verwijderen

Vind je de gesprekken niet interessant of wil je om een andere reden de groep verlaten? Dit kan ten alle tijden. Open WhatsApp en houdt de groep iets langer ingedrukt. Hiermee selecteer je de groep. Tik vervolgens op het menu (drie puntjes) en kies voor groep verlaten. Na het verlaten van de groep kun je de gehele chat verwijderen.

Ben je zelf beheerder van een groep, dan kun je deze uiteraard ook verlaten. Op dat moment is er geen beheerder meer. Maak daarom vooraf iemand anders beheerder, zodat deze de groepsinstellingen altijd aan kan passen.

Dit waren de beste tips voor het aanmaken, beheren of verwijderen van een WhatsApp groep.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer