Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De WhatsApp klantenservice helpt je met Whatsapp instellingen en eventuele problemen. Contact opnemen met WhatsApp is mogelijk vanaf je iPhone- of Androidtoestel. Misschien ben je op zoek naar het WhatsApp contact nummer. We helpen je contact te zoeken met de klantenservice. Zo kun je vragen stellen over de instellingen, het privacybeleid en andere zaken die er toe doen.

Telefonisch contact opnemen met WhatsApp

Wil je de WhatsApp klantenservice bellen? Vanwege de grote vraag naar ondersteuning is het helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met WhatsApp. Ga je op internet zoeken naar het WhatsApp contact nummer, dan kom je uit bij verschillende bedrijven. Let op dat het hier om bedrijven gaat die voor hun eigen klantenservice gebruikmaken van WhatsApp business. Bel dit nummer niet: je komt dan alleen in contact met het betreffende bedrijf en niet met WhatsApp zelf. Gelukkig zijn er wél andere manieren om de klantenservice te bereiken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Contact met WhatsApp via email

WhatsApp heeft verschillende e-mailadressen. Welke je nodig hebt hangt af van het WhatsApp gebruik. Voor een iPhone- of Androidtoestel zijn hier aparte e-mail adressen voor. Dit geldt ook voor de web- en desktopversie, Windows Phone en overige. Via de e-mail stel jij jouw vraag. Hieronder vind je alle beschikbare WhatsApp contact e-mailadressen:

Weet je nog niet via welke optie je WhatsApp gebruikt of zoek je een algemeen contact adres? Stuur jouw vraag naar: [email protected]

Je kunt uiteraard ook rechtstreeks via jouw telefoon contact opnemen. Dit doe je als volgt:

 • Open de applicatie
 • Selecteer rechtsboven het menu en ga naar instellingen
 • Helemaal onderaan vind je de optie help, tik hierop
 • Ga naar ‘contact opnemen’
 • Omschrijf het probleem en voeg eventueel een screenshot toe
 • Klik op volgende: je krijgt nu eerst een aantal vergelijkbare vragen te zien
 • Staat jouw vraag hier niet tussen, klik dan onderaan op de groene button
 • Je e-mailprogramma wordt automatisch geopend. Je bent nu in de gelegenheid om een e-mail naar het juiste e-mailadres te verzenden.

Whatsapp instellingen contacten, berichtgeving en status

Voordat je contact opneemt met de klantenservice, is het handig om de Whatsapp instellingen te bekijken. Misschien kunnen we jou hiermee helpen.

 • Contacten WhatsApp instellen

Met Whatsapp instellingen contacten kun je snel en gemakkelijk al jouw contactpersonen terugvinden. De applicatie maakt gebruik van het adresboek van jouw telefoon. Om te bekijken welke contactpersonen gebruik maken van WhatsApp, bekijk je de complete lijst met contacten via het chat-tab. Open hiervoor WhatsApp, deze zal standaard op het tabblad ‘chat’ staan. Tik rechts onderin op het ‘nieuwe chat’-icoon. Er opent zich een lijst met al jouw WhatsApp contactpersonen. Selecteer hier een contact uit of gebruik de zoekfunctie.

 • Whatsapp instellingen berichtgeving

Met berichtgeving bedoelen we ook wel pushberichten of notificaties. Meldingen voor berichten en groepsberichten kun je binnen WhatsApp onafhankelijk van elkaar aan- of uitzetten. Je bepaalt ook nog eens welk geluid je bij een melding hoort. Ga hiervoor naar het menu en selecteer instellingen. Kies voor meldingen. Je ziet nu verschillende opties zoals het instellen van het meldingsgeluid, trillen en pop-up meldingen. Je kunt zelfs de kleur van je ledmelding bepalen.

Met voorvertoningen weergeven van meldingen (bovenin het scherm), wordt het eerste gedeelte van het bericht getoond. Je ziet hierdoor waar het bericht over gaat. Dit kan echter niet zo handig zijn met betrekking tot je privacy, vooral wanneer iemand meekijkt op je telefoon.

Je kunt dit niet alleen via WhatsApp maar ook via de instellingen van de iPhone uitzetten. Ga hiervoor naar instellingen en selecteer berichtgeving. Zet de schakelaar bij ‘toon voorvertoning’ uit.

 • Whatsapp status instellen

Stel een status in via de volgende handelingen:

 1. Open WhatsApp en ga naar het tabblad ‘status’
 2. Tik voor statusupdate en voeg tekst of media toe

De status blijft 24 uur zichtbaar en verdwijnt daarna vanzelf. Heb je ondanks onze tips nog vragen over WhatsApp? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact op met de WhatsApp klantenservice.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer