Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Voor het eerst in maar liefst 4 jaar tijd heeft WhatsApp besloten om de voorwaarden van de populaire messaging-dienst aan te passen. Het lijkt er op dat de app nu toch een commercieel tintje krijgt.

Reclame op WhatsApp?

Dat het verdienmodel van WhatsApp zou veranderen na de overname door Facebook was bij ons eerlijk gezegd al bekend, maar hoe was natuurlijk nog de vraag. Reclame op WhatsApp zal niet op een 'goedkope' manier door middel van tracking cookie banners, ads en popups plaatsvinden maar werkt op een geheel andere wijze.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Aanbiedingen ontvangen op WhatsApp

Commerciële partijen (lees: winkels) kunnen je in de toekomst acties en aanbiedingen sturen via WhatsApp. Het voorbeeld dat WhatsApp noemt is informatie van een vliegtuigmaatschappij over een vertraagde vlucht. In plaats van ssn SMS of telefoontje zal een WhatsApp bericht nu dus ook mogelijk zijn.

Informatie delen met Facebook

Een redelijk schokkende ontwikkeling is dat WhatsApp nu gegevens deelt met diensten zoals Facebook (en andersom). Hierdoor kunnen beide bedrijven nog beter (en meer) advertenties afstemmen op jouw voorkeuren.

Beheer berichten

In hoeverre daadwerkelijk 'reclame' op WhatsApp verspreid zal worden is nog onbekend. Het bedrijf geeft aan dat het mogelijk is om berichten zelf te beheren zodat ongewenste berichten voorkomen worden. 

Wanneer de reclame in WhatsApp 'landt' is nog onbekend, eerst gaat het bedrijf de nieuwe methode enkele maanden testen.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer