Back to Top

Bestel de iPhone 12 en ontvang € 100 korting op je AirPods

Wil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 12? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Maak jij gebruik van WhatsApp? Overstappen van Android naar iPhone betekent verlies van gegevens. Toch kun jij je WhatsApp gesprekken overzetten van Android naar iPhone. We laten je zien hoe je gebruik maakt van de back-up en hoe je chats kunt exporteren.

WhatsApp Android back-up naar iCloud

De berichtendienst WhatsApp slaat geen chats op de eigen server op. Dit betekent dat je afhankelijk bent van de back-up die jouw smartphone maakt. Android toestellen maken gebruik van Google Drive, terwijl iPhones vertrouwen op iCloud. Deze twee opslagdiensten werken niet samen. Hierdoor kun je een WhatsApp Android back-up niet naar iCloud overzetten. Gelukkig zijn er wel andere manieren, zoals het gebruikmaken van speciale software.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp berichten overzetten met software

Met een desktop pc en speciale software kun je binnen WhatsApp overstappen van Android naar iPhone. Een aanrader is Backuptrans Android WhatsApp to iPhone Transfer. Voor een Mac heb je een andere versie nodig. Met de gratis versie kun je tot 20 chats exporteren. Voor twee tientjes zet je alle chats en media over.

Het programma is voorzien van een duidelijke handleiding. Tip: deze software werkt alleen als er een WhatsApp back-up beschikbaar is. Maak deze vooraf.

Android app Move to iOS

Is je Android-smartphone nog beschikbaar, download dan de app Move to iOS. Hiermee kun je gegevens overdragen van Android naar iPhone. De app Move to iOS kan niet alle gegevens overdragen, maar het is zeker de moeite waard om dit uit te proberen. Maak vooraf een back-up en exporteer voor de zekerheid de belangrijkste gesprekken via de e-mail.

WhatsApp berichten exporteren via de e-mail

Bewaar jouw chatgeschiedenis via de e-mail. Open hiervoor de chat die je wilt exporteren en tik vervolgens op mee à chatgeschiedenis exporteren. Kies of je media wil bijvoegen. Selecteer het gewenste e-mail programma en doorloop de stappen. Er wordt nu een kopie van de chatgeschiedenis naar jouw e-mailadres verzonden.

Het is helaas niet mogelijk om WhatsApp gesprekken via de e-mail te importeren. Toch is bovenstaande methode handig om je belangrijkste gesprekken te bewaren.

Dezelfde telefoon, ander telefoonnummer

Besluit je om toch niet over te stappen van Android naar iPhone maar een nieuw telefoonnummer te nemen? In dit geval hoef je niet veel te doen. Ga naar de Whatsapp instellingen en selecteer account à nummer wijzigen. Volg de aanwijzingen en voer je nieuwe mobiele telefoonnummer in. Je hele chatgeschiedenis blijft behouden. Stap je later toch over van Android naar iPhone, volg dan één van bovenstaande methoden.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer