Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

WhatsApp kampt soms met een storing. Hierdoor komen berichten niet aan. Dat berichten niet aankomen heeft echter niet altijd met een storing te maken, soms zijn andere problemen de oorzaak. Lees alles over WhatsApp problemen en storingen en hoe je dit oplost.

Hoe vaak heeft WhatsApp een storing?

Een kleine storing komt wat vaker voor dan een wereldwijde WhatsApp storing. In april 2019 kregen WhatsApp, Facebook en Instagram te maken met een grote storing. Dit was toen de grootste storing ooit gemeten. Dat deze 3 social media kanalen tegelijkertijd met dit probleem kampen, is goed te verklaren. Instagram en WhatsApp horen namelijk bij Facebook.

In 2019 was er een kortdurende wereldwijde storing. In november 2017 had WhatsApp zelfs twee keer te maken met een wereldwijde grote storing. Je ziet dat een grote WhatsApp storing gelukkig niet maandelijks voorkomt.

Benieuwd of er sprake is van een kleine of grote storing op WhatsApp? Kijk op de website allestoringen.nl. Hier zie je direct hoeveel meldingen er binnenkomen. Ook kun je hier een reactie achterlaten en laten weten wat het exacte probleem is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

WhatsApp problemen: een overzicht

Bij een storing kun je wel berichten typen en op verzenden tikken, maar deze berichten komen niet aan. Ook ontvang je zelf geen berichten. Daarnaast is het niet mogelijk om je smartphone met WhatsApp web te synchroniseren. Geef niet direct een storing de schuld, want er kan ook sprake zijn van andere WhatsApp problemen. Hieronder de meest voorkomende problemen inclusief oplossingen.

Geen internetverbinding WhatsApp

De applicatie WhatsApp werkt alleen met een internetverbinding. Zonder wifi of mobiele data kun je wel berichten typen en verzenden, maar blijven deze binnen de app hangen. Pas bij een internetverbinding wordt het bericht daadwerkelijk verzonden. Zorg daarom voor een goede verbinding met het wifi-netwerk of de mobiele data. Bij dit laatste ben je afhankelijk van het netwerk van je provider. Controleer je internetverbinding, eventueel door gebruik te maken van de internetbrowser.

Problemen met meldingen

Ontvang je geen meldingen over nieuwe WhatsApp berichten? Bekijk eerst of je een internetverbinding hebt. Is dit het geval, dan heb je mogelijk achtergrondgegevens beperken uitgeschakeld. Zo schakel je dit weer in:

  • Ga naar telefooninstellingen
  • Selecteer apps
  • Kies voor WhatsApp
  • Tik op datagebruik
  • Schakel achtergrondgegevens beperken uit

Kijk ook even naar de instellingen van Google Services. Zorg dat achtergrondgegevens beperken voor Google Services is uitgeschakeld. Als het goed is ontvang je nu weer meldingen van WhatsApp.

Bericht naar een contactpersoon komt niet aan

Nog meer WhatsApp problemen: het bericht naar een specifiek contactpersoon komt niet aan. Probeer eerst of berichten naar andere contactpersonen wel aankomen. Kun je gewoon naar andere personen een bericht versturen maar niet naar die ene persoon? Mogelijk heeft deze persoon jou geblokkeerd. Dit merk je doordat verzonden berichten op één vinkje blijven staan. Bovendien zie je geen profielfoto of status van deze persoon. Het kan ook dat je het onjuiste telefoonnummer van iemand hebt opgeslagen. Of dat het WhatsApp account (niet meer) bestaat. Probeer daarom eerst op een andere manier contact op te nemen.

Je WhatsApp account is niet actief

Bij het openen van een nieuw WhatsApp account moet je deze eerst verifiëren. Doe je dit niet, dan kun je ook geen berichten en WhatsApp oproepen op je smartphone ontvangen. Voer je geldige telefoonnummer in: je ontvangt een 6-cijferige code via sms. Ontvang je geen sms-bericht, dan kun je voor de optie mij bellen om een oproep aan te vragen kiezen.

Overige WhatsApp problemen oplossen

Ervaar je nog steeds WhatsApp problemen, start dan je toestel opnieuw op. Mogelijk helpt het ook om de WhatsApp applicatie te verwijderen en opnieuw te installeren. Maak vooraf wel eerst een back-up, zodat je belangrijkste gesprekken bewaard blijven.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer