Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Phonearena, een website die regelmatig smartphones test, heeft dit keer gekeken naar de langste batterijduur. Hieruit is iPhone 8 Plus als beste naar voren gekomen. Tijdens de levensduur test bleek dit toestel het beste uithoudingsvermogen te hebben. De iPhone 8 Plus heeft hierbij zelfs de iPhone X ingehaald.

Tijdens de batterijtest wordt het gebruikspatroon van browser websites nagebootst. Dit betekent dat met de smartphone een lijst van websites wordt bezocht en hier doorheen wordt gescrold. De iPhone 8 Plus hield dit gedurende 10 uur en 36 minuten vol. Als tweede eindigde de iPhone X met 8 uur en 41 minuten. De iPhone 7 wist een derde plaats te behalen met 8 uur en 37 minuten. Opvallend is dat de iPhone toestellen concurrent Samsung verslaan. Bij dit merk werd de langste tijd geplaatst door Samsung Galaxy S9 Plus, die het 8 uur en 22 minuten volhield.

Tip: iPhone kopen als los toestel zonder abonnement

AnandTech; nog meer testresultaten

In 2016 heeft de website AnandTech deze test ook al eens uitgevoerd. Hierbij kwam de Huawei Mate9 als beste uit de test, gevolgd door de iPhone 8 Plus. Apple doet het helemaal niet verkeerd op het gebied van de batterij levensduur.

Teleurstellende prestaties iPhone X

De iPhone X is het vlaggenschip van Apple. Dit is de reden waarom hij er heel wat verwacht wordt van dit toestel. Dat de iPhone X batterij het niet zo lang volhoudt als de 8 Plus, is ronduit teleurstellend te noemen. Vooral omdat de batterij van de X met 2716 mAh groter is dan de 8 Plus, die een capaciteit van 2675 mAh heeft.

Ondanks het teleurstellend resultaat van de iPhone X zijn we ervan overtuigd dat Apple de nieuwste toestellen een beter prestatievermogen geeft. Zo is Apple in staat om meer kracht uit een kleine batterij te halen, iets wat bij Android toestellen veel minder goed lukt. De verwachting is dat Apple ook dit jaar weer met een aantal nieuwe smartphones op de markt komt. Waarschijnlijk zal het hier gaan om de opvolger van de iPhone X. Ook de iPhone se 2 zal zeer waarschijnlijk worden uitgebracht. We zijn in ieder geval benieuwd hoe deze toestellen het doen met betrekking tot de batterij levensduur. Er valt op dit gebied nog veel winst te behalen.

Tip: iPhone X kopen (los toestel) – vergelijk de prijzen 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer