Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iPhone brengt al enige jaren nieuwe toestellen op numerieke volgorde uit. Na de eerste generatie iPhone volgde de 3G, opgevolgd door de 4-serie tot en met de 8-serie. Dan is er ineens de iPhone X, het Romeinse cijfer voor 10. Wacht: waar is de iPhone 9 gebleven? Wordt deze binnenkort alsnog uitgebracht of krijg deze een andere naam?

De iPhone X is op dit moment (maart 2018) het nieuwste vlaggenschip van Apple. Wat is er eigenlijk gebeurd met de iPhone 9? Dit heeft enerzijds te maken met de concurrent. Samsung lanceerde tegelijkertijd met de iPhone 8 de Galaxy S8. Wie het hoogste cijfer heeft, wint. Dit kan mogelijk verklaren waarom iPhone even niet met de iPhone 9 op de markt wilde komen maar direct overstapte op andere naamgeving.

Daarnaast heeft het te maken met de speciale functies van de iPhone X. Bij dit toestel gaat het om een special editie iPhone, en geen directe opvolger van de iPhone 8. Hierop heeft Apple besloten om niet te kiezen voor de benaming iPhone 10 naar iPhone x. X mag dan wel het Romeinse cijfer 10 betekenen, veel mensen leggen deze link niet. Wist je trouwens dat de iPhone x ter ere van het 10-jarig bestaan van de iPhone is uitgebracht? Ja, zo lang bestaan deze smartphones namelijk al.

Dit wordt de nieuwste iPhone

Na iPhone 8 en iPhone x is het wachten op het nieuwste model. Het is nog niet bekend waar Apple voor gaat kiezen. Dit kan de iPhone 9, XS of X2 (twee) zijn, maar ook de iPhone 2018 wordt genoemd als opvolger in de reguliere productieketen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, maar dit laten we liever over aan het creatieve brein van Apple. We kunnen ons voorstellen dat Apple niet met een iPhone 9 wil komen, op het moment dat Samsung een hoger cijfer opgooit. Een en ander zal dan ook zeker afhangen van de marketingstrategie.

De releasedatum van de nieuwste iPhone is nog niet bekend. In het verleden heeft Apple de (belangrijkste) nieuwste modellen in september aangekondigd en uitgebracht. De kans is dan ook groot dat de iPhone 9 of de iPhone 2018 in september 2018 op de markt komt, dit naast een SE 2 die in het voorjaar van 2018 vermoedelijk zal worden geïntroduceerd, als opvolger van de zeer succesvolle iPhone SE uit 2016. Bekijk hieronder de informatiepagina's van iPhone.nl over de (mogelijke) nieuwe iPhone modellen:

Lees informatie over: iPhone 2018

Lees informatie over: iPhone SE 2

Lees informatie over: iPhone 9

De verbeteringen van de 2018 smartphone(s)

Met betrekking tot de toestellen zelf is het gissen naar verbeteringen. De huidige iPhone modellen voldoen aan al onze eisen. Bovendien, deze komen al als beste uit verschillende tests. Apple moet dus wel met een hele goede verbetering komen, om zijn eigen bestaande toestellen nog te overtreffen. Te denken valt aan een flexibel display, aan een ander scherm formaat en een verbeterde Apple check. Zeer waarschijnlijk zal de nieuwste chip de naam A12 gaan dragen, opvolger van de A11 bionic-chip.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer